Lurpak er noget ganske særligt

– til morgen-, til frokost- og aftenkortet. Det er et elsket kendemærke, et hunt for gastro-turister og en bærende del af den danske madkultur.

Lurpak smør er syrnet – det gør en forskel

Dansk smør fremstilles af pasteuriseret fløde, der syrnes med forskellige mælkesyrekulturer. Det giver Lurpak smør sin specielle aromatiske duft og rene, syrlige og fyldige smag. Lurpak smør er let saltet – 1,2 g salt pr. 100 g smør – hvilket generelt er mindre end normen for smør fra andre lande. En tæt og mættet smørstruktur forhindrer oxidering og harskning af smørret.

Lurpak smør forstærker råvarernes smagsnuancer

Lurpak smør indeholder mere end 100 forskellige aromastoffer, der både udvikles gennem syrning og findes naturligt i mælken. Når du steger (eller bager) i smør, påvirker aromastofferne det samlede smagsindtryk, så råvarernes egne smagsnuancer bliver stærkere.

Lurpak smør bruner bedre

Når smør smelter på panden, er det indholdet af laktose og proteiner, der sørger for den ideelle sprødhed og tekstur på stegeskorpen. Det giver en lidt karamelagtig smag og duft, som ikke opnås ved stegning i olie. Dertil kommer, at en bred sammen- sammensætning af fedtsyrer også bidrager til den unikke smag, når de opvarmes.

Lurpak smør bruner ved lavere varme

Sammensætningen af fedtsyrer betyder, at smør ikke skal varmes så højt op som olie. Smør bruner naturligt ved omkring 125 °C
mens olie kræver temperaturer på 140-200 °C.

Sæt egen signatur på dit smør

Giv kunderne en ekstra fornøjelse – rør fx blødt smør med krydderurter, skyr eller røgsalt eller brænd dit smør og tilføj kapers, når du har valgfri sovs/smørsovs på menukortet.

Lurpak med terroir

Lurpak smør må kun produceres lokalt i Danmark. Produktionen er underlagt verdens skrappeste kvalitetskontrol med ugentlig smagsbedømmelse hos uafhængige eksperter.

Køb Lurpak smør til dit menukort

Find vores udvalg af Lurpak produkter på webshoppen

Køb Lurpak smør  

Seneste nyheder