Lutosa: Mere end bare kartofler

I Belgien er pommes frites forbundet med national stolthed – og blandt de bedste belgiske producenter af pommes frites er Lutosa!

Til én af Lutosas mange varianter af pommes frites og kartoffelprodukter har de belgiske kartoffeleksperter imidlertid fået hjælp af danske kokke: Hand-cut style Belgian Fries skin-on.

Navnet Hand-cut style Belgian Fries skin-on er måske ikke så mundret – smagen og sprødheden er til gengæld uovertruffen. Det er den ekstra kærlighed helt fra begyndelsen, man kan smage: de danske pomfrit-entusiaster sørgede for at bevare kartoffelsmagen, og at sprødheden kom i top – og resultatet er altså de belgiske ”håndskårne” pommes frites.

De er skåret af faste kartofler med perfekt sødme, skrællen er bevaret – for her er masser af smag. De har en coating, der sikrer sprødhed langt ud over det sædvanlige – og når de får en smule salt, har de alt, der kendetegner en god pommes frites: En sprød, salt overflade omkring en sød og ikke for blød midte.

I praksis er de naturligvis ikke skåret i hånden; i stedet skydes de gennem en slags kanon, hvori Lutosas helt særlige løse knive er monteret: Det giver dem et karakteristisk, hjemmelavet udseende. ”Belgiske Håndskårne med skræl” er med andre ord nogle af de mest rustikke pommes frites, der findes: De kan være tykke i den ene ende og tynde i den anden og giver på den måde indtryk af at være skåret af kokken selv – de udgør det helt rigtige tilbehør til en saftig burger – eller i virkeligheden hvad som helst.

I Danmark forhandles Lutosa eksklusivt af Dagrofa Foodservice – læs endnu mere om Lutosa og deres produkter her.

Find fx disse produkter fra Lutosa eksklusivt hos Dagrofa Foodservice

Prøv de sprøde kartofler fra Lutosa

Find et stort udvalg af lækre kartoffelprodukter fra Lutosa eksklusivt på webshoppen!

Køb her  

Seneste nyheder