Nutaaq torsk med grønkål, svampe og ingefær

Føj en fiskeret til dit menukort – bliv inspireret af denne lækre opskrift fra Royal Greenland på Nutaaq torsk med grønkål.

Tilberedning


Af den brede del af fileterne skæres 20 torskefileter (10 med og 10 uden skind). Halestykkerne uden skind (ca. 300 g) skæres også fra.

Halestykkerne køres seje med salt i en foodprocessor. Tilsæt æggeblommer, og kør igen. Tilsæt fløde under omrøring. Til sidst køres persille, salt og peber i til en jævn masse.

De 10 torskestykker uden skind smøres med fars på den ene side og sættes på en smurt bageplade ved 165°C i ovn i ca. 8-10 minutter.

De resterende stykker torsk ridses let i skindet og krydres med salt og peber. Steg med skindsiden nedad i smør ved jævn varme. Vend når skindet er gyldent og sprødt. Steg et sidste øjeblik, til fisken er tilberedt.

Svampene skæres i grove stykker og ristes i smør på en pande, til de er gyldne og krydres med salt og peber. Grønkålen plukkes let og kommes i kogende vand med salt i ca. 1 minut.

Ingefæren skrælles og skæres i tynde skiver og koges med soya og groft peber, til der ca. er 2/3 tilbage. Tag fra varmen og pisk olivenolie i.

Anret kål og svampe på tallerknerne, og læg de to fisk ovenpå. Soya-/ingefærsaucen fordeles henover. Servér evt. med groft brød.

Velbekomme!

Se den originale opskrift her.

Ingredienser


10 personer

1800 g Nutaaq torskefilet

3 stk. æggeblommer

1 tsk. salt

3 dl piskefløde

1 dl finthakket persille

75 g smør

900 g grønkål, renset og vasket

1000 g svampemix

150 g smør

8-10 cm ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver

3 dl soyasauce

1 dl olivenolie

Salt og groftkværnet peber

Prøv opskriften fra Royal Greenland

Find ingredienser til opskriften på vores webshop

Køb ingredienser her  

Seneste nyheder