Nytårsguide: Send gæsterne i kagehimlen med portionsanrettede desserter

Nytår er lig fest, farver og fyldte restauranter, og skal årets sidste fest på dit sted sprudle af eksklusivitet og overdådighed, men samtidig være forholdsvis nemt, vil du finde denne guide til portionsanrettede nytårskager og desserter som et interessant input til din nytårsmenu.

Desserten er festmiddagens store, afsluttende brag, og for alle med en sød tand, er forventningerne til denne servering store.  

Tidsbesparende – skal blot tø op

Med portionsanrettede kager som blot skal tø op før servering, er det nemt at leve op til forventningerne – og måske mere til. 

Kagerne i sig selv er smukke, som de er, men har du mod på det, kan du fremhæve eget æstetiske udtryk ved at præsentere kagerne med pynt. 

Læs bare med, hvis du vil guides igennem mulighederne for portionsanrettede kager og desserter, og hente inspiration til, hvordan du kan pynte dem og med hvad.

Cheesecakes

Disse tre nye håndlavede cheesecake-portionsdesserter, er alle lavet på en smørbagt crumble-bund. En udsøgt fløjlsblød smagsoplevelse og en delikatesse, der smelter på tungen.  Ostekagefyldet er en fryd for ganen med en dejlig mild smag og cremet tekstur, som vil overraske dine gæster. 

  • Det er nemt at portionsanrette de små kager i forvejen og lade dem tø op på køl inden servering.
  • Du får dem i flere varianter: Blåbær, citron eller chokolade med saltet karamel. 

Udvalg af portionsanrettede cheesecakes:

Barer

Få et skarpt udtryk på tallerkenen med disse rektangulære barer, som er smukke, men også sammensat af forskellige smage og konsistenser for en fuldent oplevelse, når gæsten tager en bid.  

De findes i tre smagssammensætninger:  

  • Hindbær-hvidchokolade, som består af en sprød crumble-cookie med et lag af hindbærsyltetøj, et lag af madelsmåkage og et lag af hvidchokoladefromage, som er toppet med skinnende blank hindbærgelé. 
  • Chokolade-saltkaramel har en sprød feuilletine med mandel, et laf chokoladekage, et lag saltkaramel, et lag chokolademousse og på toppen blank chokoladeganache. 
  • Mango-passion, som består af krokant/chokoladebund, mangokompot og passionsfrugtmousse med mangoglace på toppen. 

 

Udvalg af portionsanrettede barer:

Andre portionsanrettede kager 

Ønsker du et andet udtryk på dine portionsanrettede kager, er der et fint udvalg her. Vælg mellem en parade af quenelles på chokolademousse, en elegant, aflang mørdejsbund med citron og marengs eller en af de meget præsentable bavaroiskager med enten hindbær eller chokolade.

Desserten af quenelles er lavet af chokolademousse på belgisk chokolade; hvid, mørk og mælechokolade, let chokoladedrys og en bund som er sprød af feuilletine, mandel og ganache.

Mørdejskagen er med citroncreme og italiensk marengs, som er let karamelliseret med en brænder.

Bavarois-kagen med hindbærmousse på toppen, har citronmousse i bunden. Den er på en mandelbiscuit, pyntet med hindbær, men med masser muligheder for også at sætte eget præg.

Bavarois-kagen med chokolade er lavet på mørkchokolade med et komplimenterende indlæg baseret på mandelmælk. Herudover hindbærgelé, chokoladesandkage, ganache og mandler på toppen.

 

Udvalg af øvrige portionsanrettede kager:

Pynt dine kager med grønt, bær og blomster

Når du har valgt, hvilke kager du vil servere for dine gæster, er det på tide at finde ud af, hvordan du vil anrette og præsentere kagerne.

Kig gerne på billederne længere oppe i denne artiklen for at blive inspireret til, hvordan du kan pynte dine kager med eksempelvis skovsyre, spiselige blomster eller frugter.

Pynter du med skovsyre eller andre spiselige blomster, får du ikke blot et smukt og sommerligt udtryk på serveringen, men de tilføjer også smag. Du finder en masse andre spiselige blomster på vores webshop, så som stedmoderblomster, violer og roser.

Vælg herudover søde bær eller syrlige frugter for et friskt, festligt udtryk, med en smag, som komplimenterer kagen. Du finder en masse øvrige eksotiske frugter på vores webshop.

 

Frugt og pyntegrønt til kagerne

Et ekstra touch på tallerkenen

Vil du lige give din servering et ekstra touch, kan du drysse eller pensle glitrende støv udover – det vil få enhver kage til at se endnu mere festlig ud.

Vi præsenterer her en guldstøv, men find også sølv, kobber og rosa på vores webshop.

Tilføj eventuelt lidt chokoladepynt på toppen af din kageservering.

Pynt også gerne med chokolademousse quenelles, som fås både med mascarpone- eller chokoladesmag.

 

Forslag til ekstra pynt: