Oksegryde med syrnet fløde og sambal oelek
En lækker gryderet med det syrlige fra flødefraiche og et stærkt pift fra sambal oelek. Serveret fx med ris og en sprød spidskålssalat.
Tilberedning
10 portioner
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet i ca. 2 min og tag det op. Lad resten af smørret gyldne og steg løg og peberfrugt i ca. 2 min. – tag halvdelen fra. Kom det brunede kød i gryden og tilsæt bouillon, sambal oelek og salt. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer – eller til kødet er mørt. Tilsæt flødefraiche og grøntsagerne og varm det godt i gennem. Smag til. Server evt. med ris og spidskålssalat
Velbekomme!
Ingredienser
50 g Lurpak® smør
1 kg oksebov i tern (ca. 2 x 2 cm)
400 g zittauerløg i tynde skiver
300 g røde peberfrugter i strimler
10 g groft salt
600 g kalvebouillon
30 g sambal oelek
300 g Arla Pro® Flødefraiche 30%