Vagtelæg – en eksklusiv nyhed og delikatesse fra DAVA

Sponsoreret indhold

Vagtelægget har i mange år været en velset delikatesse rundt i Europa, Asien og Nordamerika. Det anvendes fx både i det klassiske franske køkken og i asiatiske street food-køkkener

Prøv nyheden i et hav af sammenhænge: lige fra social dining med raclette til de små gourmet-øjeblikke. Og med samme tilberedningsmuligheder som hønseægget kan du  koge, stege,  og pochere – ligesom du plejer. Bare lidt hurtigere.

God til tapas

Æggene passer perfekt til tapas. Du kan f.eks. prøve denne skønne opskrift på sprøde rugbrødschips, der er blevet smurt med krydderurtemayo og toppet med vagtelæg samt et drys grønt salt. Vi tør godt love, at det er en smagsoplevelse udover det sædvanlige.

Opskriften egner sig helt perfekt til den store tapasanretning eller som en lille let hors d’oeuvres.

Rugbrødschips med vagtelæg og krydderurtemayo

Antal: 8 pers./24. stk.

Tilberedning


Grøn salt
1. Kom alle ingredienser til grønt salt i en morter
2. Knus salt og krydderurter grundigt sammen, så saltet bliver smukt grønt og krydderurterne grundigt fordelt i saltet. Opbevar saltet i en lufttæt beholder.

Vagtelæg
1. Bring en gryde vand i kog. Læg æggene i, og kog dem i 3 minutter.
2. Hæld vandet fra æggene og køl dem ned i en skål med koldt vand. Pil æggene, og stil dem til side.

Krydderurtemayonnaise
1. Hak krydderurterne fint. Rør mayonnaise, purløg, dild og citronskal sammen i en lille skål.

Servering
1. Anret 24 rugbrødschips på et fad og kom en smule krydderurtemayonnaise på hver rugbrødschips.
2. Pynt hver chip med halve vagtelæg, karse og et lille drys grøn salat. Servér med det samme.

 

Ingredienser


12 DAVA vagtelæg
4 spsk DAVA mayonnaise eller aioli
2 tsk finthakket purløg
2 tsk finthakket dild
Revet skal af ½ øko citron
24 stk rugbrødschips
Frisk karse eller spire til pynt
Et drys grøn salt

Grøn salt
50 g saltflager
1 spsk finthakket purløg
1 tsk finthakket dild
1 tsk finthakket timian

Skal du også prøve nyheden?

Send mig videre til webshoppen