Særlige smagsoplevelser

Loke friskost – håndlavet på Troldhede Mejeri

Loke er en langtidssyrnet friskost, som er opkaldt efter halvguden af samme navn. Begge er kamæleoner. Osten tager form alt efter, hvad den bruges til, ligesom halvguden der både kunne tilpasse sig gudernes og jætternes verden.

Loke er en friskost håndlavet på Troldhede Mejeri. Sammenlignet med almindelig friskost, som fremstilles ved hjælp af filtreringsteknik, så fremstilles Loke som en almindelig ost, hvor ostemassen drænes for valle. Under den 18 timers lange syrning i et lille ostekar udvikler Loke sin særlige syrlige og dybe smag. Efter endt syrning skæres osten ud og fyldes i forme, hvor den drypper af over lang tid og får sin faste konsistens. Denne dræning giver substans og krop til osten.

Kongstanken bag osten

At fremstille en ost, der kan trække smag fra det, man tilsætter den. Find mere inspiration på: www.arlapro.dk

Arla Unika er vores serie af ost og smør udviklet til, testet og blåstemplet af en række af de bedste restauranter.

Vores mission med Arla Unika-serien er at skabe særlige mejerioplevelser og løfte mejeri til nye højder. Arla Unika rummer vores ostebørn. Som de individuelle børn de er, har de fået navne, som passer lige netop til dem som eksempelvis Gnalling, Gammel Knas eller Den Hvide Dame.

Vi forsøger at skabe multisensoriske smagsoplevelser ved at stimulere flest mulige sanser på hele smagsrejsen. Rejsen starter, fra gæsten hører om Arla Unika, præsenteres for Arla Unika på menuen, får historien fortalt og ser, dufter, smager og genfortæller oplevelsen.

Produkter i serien er først udviklet og modnet i vores eksperimentelle Unika X-serie, før vi transformerer dem over i Arla Unika-serien og gør dem tilgængelige for et lidt større publikum.

 

Herunder ser du Lokes jul (til venstre) – se opskriften på arlaunika.dk. Og Havtorn med Loke – vinder af dessertkonkurrencen, Sol over Gudhjem (til højre).

Se seneste nyheder