Sæt skinke på menuen til årets julefrokost

Døren til vinterhalvåret står på klem, og der er, som altid, lagt i kakkelovnen til nogle festlige fornøjelser. Hvis I trænger til at pifte jule-buffeten op, så læs  med her, hvor Delitaste gør os lidt klogere på skinkens kvaliteter og giver lækker inspiration til din julefrokost.

At holde svin som husdyr har man kendt helt tilbage til Oldtidsfolket (Oldtids-civilisation varede fra før 800 f.Kr. til efter 300 f.Kr.). Dengang blev skinken enten kogt eller røget. Siden hen har skinken været utrolig populær, hvilket ikke er helt uden grund, med sin møre og saftige smag.
Skinken byder på så mange forskellige kulinariske muligheder, at det nærmest kun er fantasien, der sætter grænser for anvendelsen i køkkenet. En lækker mør og velsmagende skinke går man aldrig fejl af. Den vil altid være en sikker vinder, hvad enten det er til hverdag eller fest.
Der er stor forskel på slutresultatet afhængigt af fx tilberedelsesmetode, slagtevægt på grisen og dyrets race. Delitaste udvælger altid den bedste kvalitet.

Den kolde løsning
Skinkerne kommer i utrolig mange smagsvarianter og er altid populære på en buffet eller på et stykke velsmurt smørrebrød. Men den kan også med fordel anvendes på en Tapas-tallerken, eller i en salat – anvendelsesmulighederne er utallige.

Den varme løsning
Skinken er nærmest et must på den varme buffet. Sæt den sammen med fx flødekartofler eller nye danske kartofler og sprøde friske grøntsager. Også til morgenbuffeten er den perfekt, fx som ristet skinke med spejlæg eller i en god gang kvalitetsbiksemad.

Find dine skinker hos Delitaste

Skal du pifte årets festligste arrangementer op, giver Delitaste dig tre bud:

  • Peberskinke: En god krydret skinke, der er nøje afstemt i smagen med sort peber. Skinken er fremstillet af skinkeinderlår, der både er saftig og mør.
  • Rosmarin-timian-skinke: Her får du smagen af Grækenland. Fremstillet af skinkeinderlår og tilsmagt med de fineste urter – ligesom de originale og traditionelle opskrifter.
  • Ålerøget skinke: Rig på smag og en mørhed, du ellers skal lede længe efter. Prøv den sammen med friske og sprøde grøntsager.

Prøv skinkerne fra Delitaste

Find dem på webshoppen

Køb her

Seneste nyheder