Sandwich fra køkkenhaven
Tilberedning
Bland løg og æbleeddike, og lad det stå ca. 30 minutter, så løgene marineres og mister deres stærke smag, men stadig bevarer sprødheden.
Blend bønner, harissa, hvidløg, olie og evt. lidt kogevand fra bønnerne til en lind humus, og smag til med salt, peber og evt. mere harissa efter smag.
Skær sellerien i 6 skiver, og markér dem på grillen, så de får grillsmag. Snit bedebladene i strimler, og skræl gulerødderne til spåner. Salt grøntsagerne let.
Smør brødskiverne med spicy humus, og top op med de øvrige ingredienser på de 6 af skiverne. Læg ”låg” på sandwichen, og dryp med lidt olie og den friske rosmarin. Grill sandwichen sprød og varm i en toaster, til osten er smeltet.
Server toasten som tilbehør til en god suppe eller som frokost sammen med en stor skål sprød salat med olie-eddikedressing.
Velbekomme!
Se opskriften på Arlas egen hjemmeside her.
Ingredienser
6 personer
120 g skalotteløg skåret i fine både
0,5 dl æbleeddike
240 g kogte hvide bønner + kogevand
2-4 g harissa efter smag
5 g hvidløg
20 g olivenolie
300 g bagt knoldselleri med skræl
120 g bladbeder
120 g gulerødder i forskellige farver
2 g salt
12 skiver groft brød
120 g revet Arla® Tistrup Digekrone
6 g frisk rosmarin plukket fra stilken
6 g olivenolie