Sild med Blåbær & Rom fra Tenax Sild

Hos Tenax Sild elsker vi at lave nye sildevarianter, som udfordrer smagsløgene. En af vores nyeste varianter, Sild med Blåbær & Rom, er ingen undtagelse. Det søde og sprøde mødes i en skøn forening og får et lækkert twist.

Blåbær & Rom-silden er en fantastisk kombination af sødme og varme. Blåbærrene giver silden og sildelagen en dejlig rødbrun farve og afrunder på harmonisk vis den sprøde romsmag. Syltede rødløg, timian, peberkorn og friskbagt rugbrød klæder Blåbær & Rom-silden, hvilket giver et lækkert modspil til de søde sild.

En modningsproces som kræver viden og erfaring

Blåbær & Rom-silden er en såkaldt eddikemodnet sild. Den eddikemodnede sild er den mest anvendte i Danmark, og hos Tenax Sild fileteres og renses sildene efter fangst, hvorefter de kommes i store kar med en eddikeopløsning, der ”sprænger” sildens celler og gør den spiseklar på 30 dage.

For at opveje eddikesmagen tilsættes sukker til marinaden, og det betyder, at hurtigmodnede sild har en sur-sød grundsmag. Hurtigmodning kaldes også eddikemodning og bruges til marinerede, hvide sild.

Eddikemodnede sildefileter fås i mange kvaliteter, og i det færdige produkt er det et kvalitetstegn, at sildefileten/bidden er stor, er smukt sølv og er flot skåret uden flossede kanter eller skindrester.

Farven skal være lys, men ikke bleg eller gullig. Konsistensen skal være fast. Syrligheden skal være afbalanceret, så der er harmoni mellem smagen af eddike, sukker og evt. krydderier.

Den gode sildekvalitet starter i havet

Hos Tenax Sild plejer vi at sammenligne sild med vin. Begge er naturprodukter hvis kvalitet afhænger af verdens spændende, men ustyrlige, naturkræfter. Hvis ikke vinen får sol og væde – og silden føde og et rent hav – så er alle menneskelige anstrengelser for at skabe et kvalitetsprodukt forgæves. Derfor starter al god sildekvalitet i havet!

Uden den rigtige råvare bliver slutproduktet aldrig optimalt. Derfor rejser vi rundt i Island, Norge, Sverige og Danmark, når der bliver fanget sild. Vi er kompromisløse i vores krav til sildens kvalitet – og til alle samarbejdspartnere.

Vi forpligter os til at være med til at bevare havets største fødevareressource, så vi sikrer fisk til næste generation. Ved at vælge fisk fra Tenax Sild får man en bæredygtig råvare, da størstedelen af vores sortiment er MSC-certificeret.

Du kan læse meget mere om sild fra Tenax her.

Prøv Sild med Blåbær & Rom fra Tenax Sild

Du finder den nye, smagfulde sildevariant fra Tenax Sild på webshoppen

Køb nu  

Seneste nyheder