Knækbrødssnack med rogn og gæskar
10 portioner
300 g sort stenbiderrogn fra Royal Greenland • 1 stk. hokkaidogræskar • 1 liter gulerodsjuice • 50 g smør • 2 spsk. citronolie • 300 g soyabønner, smuttede • 2 spsk. sesamolie • 1 bakke ghoa cress (eller anden krydderurt) • 20 stk. lange tynde eller runde knækbrød • Salt og hvid peber
Fremgangsmåde
Flæk og skræl græskarret og skrab kernerne ud. Skær den ene halvdel i grove stykker og damp under låg i gulerodsjuice i ca. 1 time. Sigt gulerodsjuicen fra og blend græskarret med smør til en lind puré. Tilsæt om nødvendigt gulerodsjuice, hvis den ikke er lind nok. Smag til med salt og peber. Fyld puréen på sprøjtepose og hold den varm.
Skær den anden halvdel af græskarret i små tern og vend med citronolie, salt og peber. Vend de smuttede bønner med sesamolie, salt og peber.
Anret rognen på knækbrødet med soyabønner, græskar og ghoa cress.