Spark det nye år godt i gang med DAVA whitePRO™

DAVA whitePRO™ æggehvide er et frisk input, når der skal kokkereres og bages i januar oven på en gang dejlig, men tung julemad i december. Produktet kan anvendes til en række af nærende lækkerier inden for madlavning og bagning – lige fra smoothies til bagværk.

Drikkeklar og smagsneutral æggehvide

DAVA whitePRO™ er en særlig smags- og duftneutral æggehvide, som kan opbevares ved stuetemperatur i op til fem måneder grundet en særlig varmebehandling. Det gør, at æggehviden let kan anvendes i f.eks. drikke som smoothies og juice, hvor man vil højne indholdet af protein, uden den smager igennem.

Æggehvider har et højt indhold af protein, nemlig hele 10,5 g protein pr. 100 g æggehvide. Både proteinindholdet og smagsneutraliteten gør DAVA whitePRO™ til et oplagt supplement i mange retter, hvor man gerne vil tilføre mere protein.

Alle mennesker – uanset køn og alder – har brug for protein i kosten, men protein er særlig gavnligt for meget aktive mennesker som for eksempel sportsudøvere, småspisende og dem, der ønsker vægttab. Protein bidrager til at bevare og øge muskelmasse, og protein er den type næringsstof, der kræver mest energi at forbrænde, hvorved man får større mæthedsfornemmelse.

Alsidig og nem anvendelse

DAVA whitePRO™ kan anvendes i adskillige retter. Til morgenmads-/brunchbordet kan du anvende æggehviderne i juice og smoothies. Tilbyd fx gæsterne et ingefærshot og/eller et glas æblemost tilsat DAVA whitePRO™. Eller tilbyd en frisklavet smoothie tilsat æggehvide. eller måske proteinpandekageri  morgenmads- og brunchbuffeten, hvor de almindelige skalæg i dejen erstattes med æggehvide. Så opnår du også et lavere fedtindhold!

Til frokost- og aftenretninger egner æggehviden sig godt til suppe, æggekage, omelet, frittata og tærte, hvor du nemt kan tilsætte fyld efter behov og livsstil. Æggehvider er let at anvende i de vegetariske retter.  Ønsker du at servere en dessert, kan DAVA whitePRO™ anvendes til bagværk og desset, fx i bananbrød, muffins og søde wraps.

Mulighederne er mange, og  her får du opskriften på DAVAs  favoritsmoothie:

Tilberedning


Alt, undtagen mynteblade, hældes i en blender og blendes godt.

Serveres i et glas med mynteblade som pynt.

Ingredienser


2 dl skyr med smag, vanilje, skovbær eller neutral, 100 g frosne blåbær, ½ avocado, 115 g DAVA whitePRO™ æggehvider, 1 tsk. flydende sødemiddel, 2 tsk. friskpresset citronsaft og 5 friske mynteblade

Læs mere om fordelene ved whitePRO

Find information på DAVAs hjemmeside

Klik her