Sprød smag
Knækbrød med spinat
Til 3 bageplader
150 g Frigodan helbladet spinat, optøet og vredet fri for vand • 1 dl havregryn • 1 dl sesamfrø • 1 dl hørfrø • 1 dl solsikkekerner • 1 dl græskarkerner • 3,5 dl hvedemel • 1 tsk. bagepulver • 2½ tsk. salt • 2 dl vand • 1¼ dl olie
Alle de tørre ingredienser blandes sammen. Herefter tilsættes let hakket spinat samt vand og olie. Dejen røres til en fast konsistens og rulles ud på et stykke bagepapir. Bages ved 200 °C i 15 min. + 5 min. ved 180 °C.
Broccolitærte med rødløg og himmelblå
10 personer
400 g Frigodan broccolibuketter, håndskårne – optøede og afdryppede • 250 g rødløg • 1 stk. 12” fuldkornswrap • 6 æg • 200 ml madlavningsfløde • 10 g salt • 150 g Høng Himmelblå
Løgene klargøres, halveres, skæres i 4 mm skiver, og steges i ca. 1 minut i lidt olie. Broccoli vendes sammen med løgene. 1 springform på 24 cm smøres, og wrappen lægges i
bunden, så den går 3 cm op over kanten hele vejen rundt. Æg piskes med madlavningsfløde, og salt tilsættes. Broccoli og rødløg fordeles i formen, og osten smuldres henover. Æg og fløde hældes over, og tærten bages ved 160 °C i ca. 45 min., til den er fast og gylden.