Surdejsvafler med syrnet fløde, ukrudt og koreansk lyn-kimchi
Vafler kender vi bedst fra det søde køkken, men her er vaflerne lavet på surdej og serveret med krydrede, sprøde grøntsager og krydderurter. Toppet med den syrnede fløde bliver denne ret til en perfekt harmoni af smage og konsistenser, som kan spises alene eller som tilbehør til røget fisk eller tørret skinke.
Tilberedning
10 portioner
Dag 1
Bland kefir og mel til en tyk dej. Dæk skålen og lad fordejen stå 12-24 timer på køkkenbordet indtil dejen bobler.
Dag 2
Rør æg, sukker, salt, smeltet smør og krydderier sammen til en ensartet dej. Lad dejen stå ca. ½ time og bag en testvaffel. Bag som hjertevafler eller firkantede vafler. Smag evt. til med mere sukker, afhængigt af, hvad vaflerne skal serveres med. Til denne servering må vaflerne gerne smage af surdej.
Pisk flødefraichen meget tyk, så den kan kugles som ”æg” med en varm ske.
Lyn-kimchi
Bland sojasauce, eddike, karrypasta, olie, fiskesauce og sukker i en stor skål og rør til sukkeret er helt opløst. Lige før servering, vend kålblade og agurk i chiliblandingen, så alle grønsagerne får farve og smag, men ikke går i stykker.
Servering
Anret vaflerne med et rullet kålblad, et ”æg” af syrnet fløde og 2 skiver agurk. Top med frisk ukrudt og et vred friskkværnet peber. Slut af med endnu en vaffel og server straks.
Tip
På en luksusdag, kan kimchien skiftes ud med en god skefuld, velkrydret, frisk stenbiderrogn.
Ingredienser
200 g ESSENS Kefir
200 g Ølandshvede eller anden god hvedemel
200 g Æg
10 g Sukker
2 g Salt
30 g Smeltet smør
1 g Stødt kardemomme
0,5 g Stødt muskatnød
100 g Arla Pro® Flødefraiche 30%
LYN-KIMCHI
20 g Sojasauce
10 g Risvineddike
10 g Rød karrypasta eller sambal oelek
5 g Ristet sesamolie
5 g Fiskesauce
5 g Sukker
500 g Kinakål i halve blade
400 g Agurker i lidt tykke skiver
40 g Ukrudt , fx hønsegræs, mælkebøtter eller andet fra skov og grøft