Log på webshoppen
Surdejsvafler med syrnet fløde, ukrudt og koreansk lyn-kimchi

Surdejsvafler med syrnet fløde, ukrudt og koreansk lyn-kimchi

Vafler kender vi bedst fra det søde køkken, men her er vaflerne lavet på surdej og serveret med krydrede, sprøde grøntsager og krydderurter. Toppet med den syrnede fløde bliver denne ret til en perfekt harmoni af smage og konsistenser, som kan spises alene eller som tilbehør til røget fisk eller tørret skinke.

Tilberedning


10 portioner

Dag 1

Bland kefir og mel til en tyk dej. Dæk skålen og lad fordejen stå 12-24 timer på køkkenbordet indtil dejen bobler.

Dag 2

Rør æg, sukker, salt, smeltet smør og krydderier sammen til en ensartet dej. Lad dejen stå ca. ½ time og bag en testvaffel. Bag som hjertevafler eller firkantede vafler. Smag evt. til med mere sukker, afhængigt af, hvad vaflerne skal serveres med. Til denne servering må vaflerne gerne smage af surdej.

Pisk flødefraichen meget tyk, så den kan kugles som ”æg” med en varm ske.

Lyn-kimchi

Bland sojasauce, eddike, karrypasta, olie, fiskesauce og sukker i en stor skål og rør til sukkeret er helt opløst. Lige før servering, vend kålblade og agurk i chiliblandingen, så alle grønsagerne får farve og smag, men ikke går i stykker.

Servering

Anret vaflerne med et rullet kålblad, et ”æg” af syrnet fløde og 2 skiver agurk. Top med frisk ukrudt og et vred friskkværnet peber. Slut af med endnu en vaffel og server straks.

Tip

På en luksusdag, kan kimchien skiftes ud med en god skefuld, velkrydret, frisk stenbiderrogn.

Ingredienser


200 g ESSENS Kefir

200 g Ølandshvede eller anden god hvedemel

200 g Æg

10 g Sukker

2 g Salt

30 g Smeltet smør

1 g Stødt kardemomme

0,5 g Stødt muskatnød

100 g Arla Pro® Flødefraiche 30%

LYN-KIMCHI

20 g Sojasauce

10 g Risvineddike

10 g Rød karrypasta eller sambal oelek

5 g Ristet sesamolie

5 g Fiskesauce

5 g Sukker

500 g Kinakål i halve blade

400 g Agurker i lidt tykke skiver

40 g Ukrudt , fx hønsegræs, mælkebøtter eller andet fra skov og grøft

Prøv opskriften!

Find ingredienserne på Catering Engros' webshop

Køb ingredienser  

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk