Uramaki med gin/havtorn sild
Prøv denne opskrift fra Tenax Sild, hvor en variant af sild marineret i fynsk gin med havtorn tilføjer noget dejlig syrlighed.
Tilberedning
Kog risen efter instruktionen på pakken. Vend risen ud af gryden, og omrør den med æbleeddike. Sæt til side for afkøling.
Chili-mayo
Pisk æggeblommer, dijonsennep, Sriracha, salt og sukker grundigt. Tilsæt gradvist olien, pas på den ikke skiller. Smag til med mere salt, sukker og Sriracha efter behov. Skræl agurken, og skær den i stave. Del sildefileterne i to på langs, og læg dem på køkkenrulle, så eventuel ekstra lage fjernes.
Uramaki
Placer noritangen på en sushi rullemåtte, og dæk den næsten helt med ris, så der kun lige er en stribe tang synligt horisontalt langs den ene kant. Vend tangen, så risen ligger ned mod måtten, og placer agurkestave, sild og en stribe chili-mayo horisontalt centreret på noritangen. Sørg for, at fyldet er jævnt fordelt. Rul tangen til en cylinder ved hjælp af rullemåtten, og tryk den uden at mase den. Hele cylinderen rulles i hampefrø eller sesam.
Anretning
Fugt en skarp kniv, og skær rullen i 8 stykker eller efter ønske. Pynt med Citron Cavi-Art på toppen.
Velbekomme!
Ingredienser
3-4 fileter Gin/Havtorn Sild
1 agurk
50 g afskallede hampefrø eller sesam
125 g sushiris
3 plader noritang
Æbleeddike
Citron Cavi-Art til pynt
Chili-mayo
3 æggeblommer
4 dl rapsolie/solsikkeolie
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. Sriracha chilisauce
3 spsk. citronsaft
Salt og sukker efter smag
Find ingredienserne på webshoppen
Du finder sild fra Tenax med gin og havtorn på webshoppen
Køb sild fra Tenax