Vagtelæg tryller madglæden frem – på 3 minutter
Sponsoreret indhold
Vagtelægget er en lille eksklusiv delikatesse til dig, der gerne vil få madglæden til at danse i køkkenet og på tallerkenen. Også når det skal gå stærkt. Læs med her, hvor DAVA fører dig gennem forskellige serveringsmuligheder med det lille plettede æg.
Vagtelæg har nøjagtig samme funktionalitet som hønseæg: De kan steges, pocheres og koges, og deres størrelse gør sig perfekt som udsmykning på andre retter. Vagtelæg er f.eks. lækre i salater såsom salad nicoise, hvor de ikke alene bidrager med god smag, men også med et fint og elegant udtryk.
Tips til tilberedning og servering
Husk, når du tilbereder dine vagtelæg, at de skal have kortere tid end hønseæg. Hvis du vælger at koge eller pochere, er en tommelfingerregel: 2 minutter for et blødkogt vagtelæg, 3 minutter for et smilende æg og 4 minutter for et hårdkogt vagtelæg.
Her får du 3 hurtige serveringsforslag:
- Butterdejskanapeer med vagtelæg er en sand klassiker
- Til raclette og andre former for social dining
- Finger food og snacks
Og så er de også lidt af en gave til forretter. Særligt den her forret med smilende vagtelæg og hollandaisesauce vil fremelske et smil hos alle madelskere!
Opskrift: Smilende vagtelæg med hollandaisesauce
Tilberedning
Hæld vand i en gryde, og sæt det til at koge.
Læg de 12 vagtelæg i gryden. Kog dem i 3 minutter – til de er smilende.
Hollandaisesauce:
- Bland smør, fløde, salt og æggeblommer sammen i en gryde.
- Varm det op ved svag varme under omrøring med piskeris.
- Bring det i kog ved svag varme (må ikke spilkoge), tilsæt citronsaft og eventuelt stenbiderrogn, og hæld saucen over i en varm saucekande.
Servering:
- Skær de 12 vagtelæg i halve, og læg fire halve på hver tallerken
- Hæld hollandaisesaucen udover æggene – gerne i et flot mønster. Servér straks.
Ingredienser
12 DAVA vagtelæg
100 g smør
2-2½ dl fløde
4 æggeblommer
1 tsk. salt
2-3 spsk. citronsaft