Veggiebøf af rugbrød og linser
Få lidt vegetarisk velsmag på buffeten med denne opskrift på veggiebøf, lavet på rugbrød og linser.
Tilberedning
Veggiebøf
Bland kogte linser, revet rugbrød, mel, æg, krydderier, salt og peber sammen i en skål. Lad det hvile på køl i minimum en time.
Form 10 bøffer på ca. 125 g stykket og tryk dem flade på midten. Læg bøfferne på en bageplade og pensl dem med lidt olie. Bag dem i en forvarmet ovn på 200°C i 12-15 minutter – eller til de har fået en gylden farve. Servér dem lune.
Pocherede æg
Spray 10 muffinsforme med olie. Brug gerne forme af silikone. Slå et æg ud i hver form, læg så først et stykke bagepapir henover og derefter et stykke film. Damp formene i en forvarmet ovn ved 80°C i 6 minutter. Tag de færdig pocherede æg ud af ovnen og drys dem med salt og peber.
Rødbedesylt
Skær rødbederne i helt tynde skiver – gerne med en skræller – og kom dem i en skål. Bland eddike og sukker i en gryde og kog det op. Tilsæt ribsgelé, og hæld det over rødbederne. Lad det trække på køl i minimum én time – og smag det til med salt og peber inden servering.
Velbekomme!
Se den originale opskrift her.
Ingredienser
10 personer
Veggiebøf
800 g kogte linser
400 g revet rugbrød
2 æg
1 spsk. hvedemel
2 spsk. hakkede krydderurter
2 tsk. fint salt
½ tsk. fin peber
Olie til pensling
Pocherede æg
10 æg
Lidt salt og peber
Rødbedesylt
200 g rødbeder
1 dl eddike
50 g sukker
2 spsk. ribsgelé
Salt og peber