
Veggiesandwichstykke med hummus, spirer og bagte grøntsager
Bag dette luftige italienske Tosca Farina sandwichstykke, hvor du blot skal tilsætte vand, salt og gær. Opskriften kan selvfølgelig også bages som brød eller baguettes – forlæng blot bagetiden.
Tilberedning
Sandwichstykker
Alle ingredienser hældes i æltekaret, dog gemmes ca. 400 g vand. Dejen køres 8 min. langsomt. Herefter tilsættes de 400 g vand og dejen køres 4 min. hurtigt.
Dejtemperatur
24-26°C.
Liggetid
120 min. i hæveboks (60 min. i hæveboks, hvis stykkerne skal over køl til næste dag. Stykkerne sættes 1 time på frost og derefter på køl. Dag 2 tages brødene ud fra køl og tempereres i bageriet til en kernetemperatur på min. 15°C, hæves til ønsket volumen).
Opslåning
Efter liggetid hældes dejen ud på bordet og hugges i stykker á 150 g. De sættes direkte på smurte plader klar til afbagning.
Bagetemperatur
Bageriovn: 250°C med damp. Efter 2 min. reduceres temperaturen til 210°C. Konvektionsovn: 225°C og efter 2 min. reduceres til 205°C.
Bagetid: 20-25 min.
Ingredienser
Sandwichstykker, ca. 60 stk.
5.000 g Tosca Farina 100-0 melblanding
90 g gær
3.600 g vand
130 g salt (8.820 g dej i alt)
Hummus
100 g Green Life Øko Hummus
2 dl koldt vand
½ dl oliven-, raps- eller sesamolie
Hummus
Ingredienserne piskes sammen, til der ikke er flere synlige klumper – det tager ca. 1 minut.
Serveringsforslag
Årstidens salat og grønt – f.eks. snittet spidskål, babyspinat eller rødbedespirer. Grillede grøntsager f.eks. peberfrugt, aubergine, gulerod eller squash.
Smør sandwichstykkerne med hummus og anret med salat, spirer og bagte grønsager. Sandwichen fungerer mindst lige så godt med stegt kylling.
Tip!
Skræl et par gulerødder og stil en ekstra lille portion hummus frem til din gæster som sund snack.
Velbekomme!