Viden om Frigodan: Danske ærter i verdensklasse

Det danske klima og landets geografiske placering med optimale vækstbetingelser, gør danske ærter til nogle af verdens bedste. I høstsæsonen, som varer ca. 2 måneder, høstes der med 6 specialbyggede ærtehøstere stort set døgnet rundt alle ugens dage. Høsterne slår ærterne ud af bælgene, og kan derefter sortere så det kun er selve ærterne der forlader marken.

En frisk verden på frost

Frigodan frosne grøntsager er fritandsdyrkede uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler: grøntsagerne er rengjort, frosset og pakket i poser – intet andet.
Mange professionelle køkkener bruger i dag frosne såvel som friske/ferske grøntsager. Fortidens fordomme om, at friske grøntsager skulle være sundere end det frosne alternativ, er efterhånden en saga blot. Mange køkkener bruger i dag både frisk og frost afhængigt af, hvilken ret der skal laves, tilgængelighed i sæsonen og kvalitet.

Mindre madspild

En af de væsentligste grunde til, at frosne grøntsager typisk er billigere end friske er, at der i alle led sker et minimum af spild. Det gælder lige fra marken, hvor grøntsagerne høstes til produktionsstedet, hvor der renses, skylles, blancheres, indfryses og sorteres, og til fødevaregrossistens lager hvorfra produkterne distribueres til det endelige køkken, hvor grøntsagerne tilberedes.

Mad med mange grøntsager er både sund og velsmagende – friske som frosne, velbekomme!

Seneste nyheder