La Treccia: Italiensk kvalitetsost på danske råvarer

La Treccia er et mejeri i København, som laver traditionelle italienske friskoste på dansk økologisk mælk. Grundreglen hos det lille mejeri er, at mælk smager af, hvad køerne spiser. Det er derfor den rene natur og græsning i det fri, der har den store effekt i den mælkekvalitet, som de bruger hos La Treccia.

De italienske oste bliver lavet trin for trin med deres bare hænder. Den måde osten fremstilles på kaldes for ”pasta filata”, som betyder spundet ostemasse. Den specifikke teknik kan ses i den cremede mozzarella. Ostemassen i mozzarellaen, er den sammen som i den bløde, fiske Burrata ost. Forskellen mellem de to oste er, at ostemassen i Burrata fyldes med stracciatella, som er en lækker blanding af fløde og håndstrimlede mozzarellastumper. Den bløde og dekadente ost er specielt egnet på en friskbagt pizza.

La Treccia producerer også andre oste som ricotta og mascarpone. Ricottaosten produceres af den ostevalle, som er tilbage, når andre oste produceres, og derfor kan osten siges at være fantastisk smagfuld. Ricottaosten kan nydes sammen med dansk honning, ristede nødder og citronskal, eller den kan tilsættes i en pastasauce. Vigtigst af alt er, at osten og dens smag bringer tankerne til Italien.

Seneste nyheder