Viden Om: Økologisk ægproducent

Jakob Kjær er en af DAVA Foods’ dygtige økologiske ægproducenter, som har et stort fokus på økologi og dyrevelfærd. Jakob Kjær bor lidt syd for Hammerum ved Herning, hvor vi finder smukke Overgaard. Gården drives af Jakob Kjær med lidt hjælp fra hustruen Tina, som ellers arbejder som veterinærsygeplejerske.

Omtanke for økologi – året rundt
På Overgaard finder vi økologiske brune høns, som lægger de karakteristiske brune æg. Da Jakobs ægproduktion er økologisk, betyder det, at æggene er produceret under forhold med høj dyrevelfærd. Disse forhold indebærer blandt andet, at hønerne året rundt har adgang til både stald og hønsegård, hvor de har god plads inde som ude.

Jakobs høner går i en attraktiv hønsegård, hvor størstedelen er dækket af vegetation. Hønsegården er blandt andet beplantet med cikorie og lucerne, som er med til at give æggeblommerne en særlig flot gul farve. Kravet for økologisk ægproduktion er, at der minimum er 4 M2 pr. høne i hønsegården, så de har god plads at boltre sig på. Er vejret træls, har Jakobs høner mulighed for at gå ind i stalden, hvor der er naturligt lys fra vinduerne, samt reder og siddepinde. Indenfor måder være op til seks høner på en m2. Hønerne fodres med økologisk foder, som er godt for deres trivsel og sundhed.

Find æg fra DAVA Foods på vores webshop her

 

Find æg fra DAVA Foods på vores webshop

Køb her  

Seneste nyheder