Fotograf: Jerome_Poulalier

Danmark vinder sølv i verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence  

Med Ronni Vexøe Mortensen i spidsen, Sous Chef på Geranium, forsvarer Danmark sin plads på podiet (guld i 2019) med en flot andenplads til Bocuse d’Or.  

Bocuse d’Or, omtalt det uofficielle kokke-VM, er netop afholdt i Lyon. Den danske kandidat Ronni Vexøe Mortensen og assistent Sebastian Holberg Svendsgaard vandt en flot andenplads.  

HKI Ost har fulgt processen fra start, og er stolte af, at være sponsor af oste samt mejeri, til et team, som er med til at styrke Danmarks aftryk på det gastronomiske verdenskort.  

Intensiv træning 

Bocuse d’Or samler de skarpeste kokke i verden, hvor alle hold har lige nøjagtig 5 timer og 35 minutter til at kreere deres bud på vinderretten. For Ronni og hans team har det krævet intensiv træning igennem 3 år. 

Dette års temaer har været take-away baseret på cherry tomater samt en fad servering, hvor hovedingrediensen er en “oksebovkile” på ca. 3 kg. 

Team Geranium 

Coach for holdet er Rasmus Kofoed som er medejer af Geranium og tidligere både guld- og sølvvinder til selv samme konkurrence. 

Det sølvvindende hold har sin daglige gang på Geranium, når de ikke har trænet op til konkurrencen.  

HKI Ost er foruden sponsorerer til konkurrencen, leverandør til den 3-stjernede Michelin-restaurant. 

Danmarks repræsentant i dommerpanelet for teamet var Francis Cardenau, hvis navn har en velkendt klang på kokkescenen i Danmark. 

Fotograf: Jerome_Poulalier

Seneste nyheder