5 ting Covid-19 har lært os, vi kan tage med videre 

Nedlukninger og restriktioner er efterhånden velkendte ord, og selv om det har udfordret branchen som aldrig før, har vi også lært et par ting undervejs, som vi måske kan tage med os, når vi skal drive forretning i fremtiden.

 

Takeaway er også et high-end måltid
Takeaway er ikke længere kun lig snaskede pommes fritter, der har været en tur i ønskebrønden og burgers med det hele – selv om det også har sin berettigelse. Derimod har “kvalitets”-takeaway fået sit indtog på markedet, og alt fra caféer til Michelin-restauranter har introduceret danskerne til et ægte restaurantmåltid to-go, når vi lærte at ‘spise ude hjemme’.  Herudover er særligt nytårsmenuer eksploderet i salg. 


Vi vil gerne have en restaurantoplevelse med det hele!
Gæsterne vil gerne restauranterne, og de har savnet at spise ude! Det blev bevist i foråret 2021, da mere end 220.000 danskere havde booket bord på en restaurant til genåbningen. Og ikke nok med, at danskerne gerne vil ud og spise, så blev der i den grad booket bord på gode, toprestauranter (Dinnerbooking.com). Gæsterne er villige til at betale for et godt måltid ude!

 

Små portioner er Insta-venlige
Portionsanretninger er kommet for at blive, og særligt i kantiner, buffetter og på brunchsteder er de små nænsomt serverede småretter efterhånden forventet. Og ikke nok med, at det er hygiejnisk, så giver de små retter også mulighed for, at køkkenet kan udfolde sig æstetisk ved at pynte de små finurlige anretninger, så de er ekstra Insta-venlige, og måske ender på de sociale medier med det rette hashtag.

 

Vi vil gerne støtte lokalt
Både de lokale caféer, restauranter, takeaway-steder samt producenter. Gæsterne har haft et stort ønske om at holde liv i branchen, så den kompetente, danske gastroscene stadig eksisterer på den anden side af pandemien. Herudover har bæredygtighed aldrig været prioriteret højere, og ved at støtte lokalt, bidrager vi også til at støtte op om bæredygtighedsagendaen.
Hos Dagrofa Foodservice har vi støttet branchen med vores projekt Støt Lokalt, som havde til formål at samle og synliggøre lokale takeaway-steder.
 

Du kan spare tid og hænder ved at arbejde køkkensmart
Manglen på arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen er rekordhøj, og derfor har køkkenerne været nødt til at tænke løsningsmodeller for, hvordan de kan lette arbejdsgangene i køkkenerne, når der er mindre personale til at drifte.
Her er convenience-produkter særligt blevet populære, og hos Dagrofa Foodservice blev der eksempelvis sidste år solgt 208 tons forarbejdede gulerødder og 166 tons forarbejdede løg.