Bælgfrugtmüsli

Tilberedning


Kog smør, honning og vaniljesukker sammen i en gryde.

Kom nødder i en gastrobakke med en tredjedel af den kogte sirup, og bland rundt.

Kom grov havre, kerner og bælgfrugter sammen med den sidste mængde af siruppen, bland det godt, og fordel det i tre gastrobakker.

 

Alle bakker bages ”tørt” og sprødt i ovnen på ca. 150-160°C i 20-40 min under hyppig omrøring – tiden er meget forskellig, alt efter hvilken ovn man har, og hvor godt man har fået drænet sine linser.

Nødderne bages for sig, da de kun skal have den halve tid.

Til slut, når nødderne er kølet af, grofthakkes de i en foodprocessor og vendes i müslien.

 

Holder sig i en lufttæt beholder – gerne på køl, så bliver den ikke harsk.

Ingredienser


STOR PORTION – Giver 1 fyldt gastrobakke 

250 g smør (eller neutral olie, kokosolie)

350 g honning (kunne også være sirup, rørsukker eller brun farin)

100 g vaniljesukker

Fint salt

 

400 g blandede kerner (solsikke, chiafrø)

400 g grov havre

400 g blandede nødder (hasselnødder, mandler)

1000 g kogte bælgfrugter – vi har brugt: Anicia linser og Ingrid ærter

Sæt flere bælgfrugter på menuen!

Find dem på webshoppen

Køb danske Anicia linser her   Køb danske bælgfrugter her