Bryst af gris med rødkål, kimchii og brunet smør
Tilberedning
Gris
Kom alle ingredienser i vakuumpose og forsegl posen.
Herefter tilberedes det i ovn ved 72 grader i 4 timer.
Når kødet er færdig tages det ud af posen.
Skær så brystet ud i tynde skiver på 2 cm i tykkelse og steg nu kødet af på en varm pande ca. 2-3 min på hver side. Kødet kan steges i brunet smør og neutral olie. Lad så kødet hvile i 3 min. Og skær det ud i passende stykker.
Kimchii creme
Pisk æggeblommer, sennep, eddike, salt og sukker luftig.
Når æggecremen er pisket luftig, tilsættes olien i tynd stråle.
Herefter smages mayonnaisen til med kimchii.
Brunet smør – også kendt som ”beurre noisette” på fransk
Kom smørret i en gryde bring i kog. Smørret bruner ved ca. 135 – 140 grader.
Når smørret begynder at danne skum på toppen, er det færdigt.
Træk smørret af varmen og lad det køle af i gryden.
Herefter sigtes det, så den brune valle skilles fra. Dit brune smør er nu klar.
Rødkål
Skær rødkålen op i tynde strimler og skær appelsin op i tynde slides.
Skræl citronen med en tyndskræller.
Tilsæt så alle ingredienserne og kog blandingen i ca. 20 min.
Kom herefter rødkålen på køl og lad det trække i minimum 12 timer.
Anretning
Kom kødet på en tallerken og smør så et tyndt lag af kimchii cremen på toppen af kødet.
Herefter toppes kødet med rødkålen og pyntes til sidst af med blomster og lidt fintskåret salat.
Ingredienser
4 kuverter
- 400 g grisebryst fra Grambogård
- 100 g brunet smør
- 1 bdt. kruspersille
- 1 spsk. salt
- 1 løg
- 1 hvidløg
- 1 vakuumpose
Kimchii creme
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 3 dl neutral olie
- 2 spsk. kimchii pure
Brunet smør
- 250 g usaltet smør
Rødkål
- ½ rødkål
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 tsk salt
- 2 spsk. honning
- 3 stk. anis
- 1 kanelstang
- 3 laurbærblade
- 1 citron, skallen
- 1 appelsin