Chili sin Carne
Tilberedning
- Kog rugkernerne til de er møre (15-20 minutter)
- Steg alle krydderierne af i en gryde.
- Hak løg og hvidløg fint og steg dem af i krydderierne, tilsæt tomatpure.
- Tilsæt rugkerner og de revet og hakket grøntsager, chili samt grønsagsfond, vandet fra cannelini bønner og hakkede tomater, og lad dem simre ca. 30 minutter .
- Til sidst tilsættes kidney bønner og retten smages til med chiptole paste, tabasco og balsamico, chokolade, salt og peber. Monter med smør til sidst.
- Server med kogte ris, creme fraiche 38%, lime i både, frisk hakket rød chili og plukket korianderblade.
Fotocredit: Martin Kauffmann
Ingredienser
2 spsk røget paprika
1 tsk stødt kanel
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
2 spsk paprika
2 spsk chipotle paste
Tabasco
100 g hele rugkerner
1 stk revet squash
2 stk revet gulerødder
2 store løg
4 fed hvidløg
100 g bladselleri
1 aubergine revet
2 stk rød chili (eller efter smag)
1 ds hakkede tomater
2 ds hvide cannelini bønner
75 g tomat pure
1 l grøntsagsfond koges ned til 0,5 l
50g 70% chokolade
75 g smør
Balsamico
Stilke fra koriander
Olie
Salt/peber
Til servering
400 g jasmin ris
100 g creme fraiche 38%
2 stk fint hakket chili
2 stk lime
75 g frisk koriander