Chili sin Carne

Tilberedning


  1. Kog rugkernerne til de er møre (15-20 minutter)
  2. Steg alle krydderierne af i en gryde.
  3. Hak løg og hvidløg fint og steg dem af i krydderierne, tilsæt tomatpure.
  4. Tilsæt rugkerner og de revet og hakket grøntsager, chili samt grønsagsfond, vandet fra cannelini bønner og hakkede tomater, og lad dem simre ca. 30 minutter .
  5. Til sidst tilsættes kidney bønner og retten smages til med chiptole paste, tabasco og balsamico, chokolade, salt og peber. Monter med smør til sidst.
  6. Server med kogte ris, creme fraiche 38%, lime i både, frisk hakket rød chili og plukket korianderblade.


Fotocredit: Martin Kauffmann

Ingredienser


2 spsk røget paprika

1 tsk stødt kanel

1 spsk stødt spidskommen

1 spsk stødt koriander

2 spsk paprika

2 spsk chipotle paste

Tabasco

100 g hele rugkerner

1 stk revet squash

2 stk revet gulerødder

2 store løg

4 fed hvidløg

100 g bladselleri

1 aubergine revet

2 stk rød chili (eller efter smag)

1 ds hakkede tomater

2 ds hvide cannelini bønner

75 g tomat pure

1 l grøntsagsfond koges ned til 0,5 l

50g 70% chokolade

75 g smør

Balsamico

Stilke fra koriander

Olie

Salt/peber

Til servering

400 g jasmin ris

100 g creme fraiche 38%

2 stk fint hakket chili

2 stk lime

75 g frisk koriander