Opskrift: Confiterede hvidkål i andefedt og timian
Tilberedning
Confiterede hvidkål i andefedt og timian
Hvidkålshovederne skæres i ca. 3-4 tykke skiver på ca. 4 cm – bunden kasseres og toppen gemmes til en anden god gang.
”Kål bøfferne” snøres nu sammen med kødsnor, så de holder formen.
Bøfferne steges på begge sider til gyldne, gerne ved svag varme.
Herefter kommes de i en gastrobakke og overhældes med olie, andefedt, timian og salt.
Det hele dækkes med låg eller sølvpapir og tilberedes i ovnen på 150 C i ca. 1 time til dejlig mør.
Læg dem på en rist og lad dem dryppe godt af inden servering.
Pynt kålen med syltede tranebær, ristede mandler og blomsterkarse.
Tip: Retten kan sagtens serveres som en selvstændig ret (som selvstændig ret ville jeg servere et halvt hoved pr. kuvert).
Ingredienser
10 kuverter
- 2 hele store hvidkålshoveder i 4 cm skiver
- 200 g andefedt
- 200 g neutral olie
- 50 g timian
- Salt
- Kødsnor
Pynt:
- Syltede tranebær
- Ristede mandler
- Blomsterkarse
