Dampet blæksprutte med sauerkraut og timian
Er du nysgerrig på fermentering, og hvordan det kan tilføje smag til dine retter, så prøv denne opskrift, som er udviklet af Erik Pedersen fra Kadeau Bornholm. En ret med tynde strimler af dampet blæksprutte vendt op med sauerkraut i timian-beurre monte.
Tilberedning
Rens blæksprutterne og fjern armene. Tør dem af, og frys dem fladt. Når de er frosne, skæres de i tynde strimler på mandolinjern.
Lav en beurre monte af 150 g smør og 75 g vand, som du lader trække med timian. Ved servering dampes blæksprutterne i din beurre monte med en håndfuld af din sauerkraut – pynt af med timianblomster.
Tip!
Lav din sauerkraut med 2% salt, som masseres ind i hvidkålen. Lad stå i 21 dage ved stuetemperatur, og opbevar derefter på køl.
Velbekomme!
Ingredienser
2 danske blæksprutter
150 g smør
Timian
Sauerkraut