Dessertkage med Ingrid ærter og dadler

Tilberedning


Dadelbund

Mandlerne ristes i ovnen ved 180°C i ca. 8 minutter. Når de er afkølet blendes de sammen med alle ingredienser i en foodprocessor eller robot.

Det er vigtig, at der er lidt struktur i dejen, blend lidt med puls eller lidt efter lidt.

Kom nu dejen i 15 forme, gerne gummi, ellers kan små muffinforme bruges.

Kan også presses i en stor ring eller i andre forme.

Dejen presses, så den bliver glat, lige inden den sættes i fryseren.


Chokoladeganache

Giv det veganske flødealternativ et opkog, tilsæt den hakkede chokolade i fløden, og rør forsigtigt rundt, til det hele er silkeglat. Fordel ud på kagerne med en ske eller sprøjtepose, mens den er lun, så er det nemmere at få ganachen i et tyndt lag.

Denne kage er også god til miniature eller petit four, men også det modsatte – nemlig en stor kage til at skære af. Det giver blandt andet andre anretningsmuligheder.

Kagen er fryseegnet i 1 måned. Brug gasbrænder til at få chokoladen til at skinne.

Ingredienser


15 stk. små runde i gummiforme

Dadelbund laves først.

200 g dadler uden sten

100 g kogte Ingrid ærter

100 g mandler

80 g kokosolie

1 tsk. vaniljesukker eller ½ stang vanilje

Skal af ½ appelsin og saften fra ½ appelsin


Chokoladeganache

200 g økologisk vegansk flødealternativ

200 g mørk chokolade 70%

Sæt flere bælgfrugter på menuen!

Find dem på webshoppen

Køb danske Ingrid ærter her   Køb danske bælgfrugter her