Dessertkage med Ingrid ærter og dadler
Tilberedning
Dadelbund
Mandlerne ristes i ovnen ved 180°C i ca. 8 minutter. Når de er afkølet blendes de sammen med alle ingredienser i en foodprocessor eller robot.
Det er vigtig, at der er lidt struktur i dejen, blend lidt med puls eller lidt efter lidt.
Kom nu dejen i 15 forme, gerne gummi, ellers kan små muffinforme bruges.
Kan også presses i en stor ring eller i andre forme.
Dejen presses, så den bliver glat, lige inden den sættes i fryseren.
Chokoladeganache
Giv det veganske flødealternativ et opkog, tilsæt den hakkede chokolade i fløden, og rør forsigtigt rundt, til det hele er silkeglat. Fordel ud på kagerne med en ske eller sprøjtepose, mens den er lun, så er det nemmere at få ganachen i et tyndt lag.
Denne kage er også god til miniature eller petit four, men også det modsatte – nemlig en stor kage til at skære af. Det giver blandt andet andre anretningsmuligheder.
Kagen er fryseegnet i 1 måned. Brug gasbrænder til at få chokoladen til at skinne.
Ingredienser
15 stk. små runde i gummiforme
Dadelbund laves først.
200 g dadler uden sten
100 g kogte Ingrid ærter
100 g mandler
80 g kokosolie
1 tsk. vaniljesukker eller ½ stang vanilje
Skal af ½ appelsin og saften fra ½ appelsin
Chokoladeganache
200 g økologisk vegansk flødealternativ
200 g mørk chokolade 70%
Sæt flere bælgfrugter på menuen!
Find dem på webshoppen
Køb danske Ingrid ærter her Køb danske bælgfrugter her