Det Grønne Julebord  –EPlantebaseret Convenience-alternativ

Det plantebaserede alternativ på menukortet bliver mere og mere efterspurgt af gæster, og derfor står restaurationsbranchen over for en spændende opgave, når menuerne skal afspejle efterspørgslen. Til jul er det ingen undtagelse, og derfor har vi udviklet et forslag til en menu med stor smag, som samtidig er julet.

 

Store krav til branchen 

Det stiller store krav til restaurationsbranchen, når der både skal produceres en klassisk julemenu, men også et grønt alternativ. Derfor er det også en prioritet i denne guide, at der er fokus på plantebaserede convenience-produkter i en grad, så der spares tid, men ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten.  

Sortiment med vokseværk

Efterspørgslen på det grønne alternativ gør, at vi som foodservice også tilpasser os, og derfor kan præsentere et stort sortiment, så du som kunde hos os ikke skal begrænse dig på smag, når det kommer til det plantebaserede køkken.  

Et bæredygtigt alternativ 

Der kan være mange årsager til at vælge et plantebaseret alternativ, hvor særligt bæredygtighed og klima er faktorer, da animalske produkter generelt har et større CO2-aftryk.  

 


Hent e-bog her

 

Kernegodt  

Softkerne-rugbrødsblanding 

Det er svært at komme uden om, at et klassisk julebord skal have godt, saftigt rugbrød på menuen. Hjemmebag er at foretrække, og med denne softkerne-rugbrødsblanding fra Mejnerts Mølle, er du sikret en enkel proces, hvor blot vand og gær skal tilføjes. Når du vælger rugbrødsblandingen fra Mejnerts Mølle, som brander sig på ‘fra muld til mund’, er du sikret et produkt, som er bæredygtigt og økologisk – det smager bare lidt bedre. 

Smørbart

Naturli’ Økologisk Smørbar  

Der skal smør på brødet – eller som plantebaseret alternativ smørbart, som er et 100% plantebaseret produkt. Brug den også gerne til andre formål, når din julemenu skal tilberedes, om det er bagning, fedtstof eller i saucen. 

Flora Professional Smørbart portionsbægre  

Når brødkurven bliver placeret på bordet inden første servering, er glæden i gæsternes øjne ikke til at tage fejl af. Og her er det uundværligt med noget at smøre på brødet. Disse portionspakninger er særligt populære i vores sortiment. 

Lunt og pålæg 

Spinatpinde

Grøntdelle 

Snack eller appetizer? Med sprøde spinatpinde og grøntdeller på bordet kan begge formål opfyldes. Produkterne er klar til at blive lunet eller tilberedt på en bradepande i ovnen i kort tid, og så vil de være et sikkert hit på det grønne julebord. 

Wheaty spegepølse 

Veggie pålæg m/peberfrugt 

Der skal naturligvis pålæg på det hjemmebagte rugbrød, og med disse plantebaserede og smagfulde pålægstyper, kan du servere samme menu til hele selskabet og på samme tid tilgodese diverse madpræferencer. Vi har valgt at fremhæve en spegepølse og veggiepålæg med peberfrugt som alternativ. 

Bagt, sprødt og grønt 

Rødbeder, forkogte 

Mandler, ristede & saltede 

Prøv en nytænkende, nem servering på det plantebaserede julebord med den bagte rødbede, som både kan serveres som den er eller blot lunes. Vend i en dressing eller vinaigrette, hak mandler som et knasende, salt element og drys med urter efter eget valg. 

Snittet grønkål  

Granatæblekerner 

Valnøddebrud  

Hvis der skal et grønt, sprødt element på bordet, kan du bruge klargjorte, vaskede og snittede salater som bund og grundelementer i en salat. Grønkål kan tilføre salaten sprødhed, granatæblekerner kan drysses i til at give syre og knas, mens valnødder ligeledes vil give knas og tilføre en mere gennemtrængende bitter smag. 

Du kan gøre julesalaten mere personlig ved at tilføje nøjagtigt, hvad du ønsker. Der findes mange andre convenience-grøntprodukter, som er klar til at blive blandet op, eksempelvis snittet rødkål, som også er en favorit i juletiden. 

Risalamande 

Øko havredrik

Flora vegansk piske

Kirsebærsauce

Opskrift: 

Ingredienser:

3 dl Flora 31% (15% for en lettere smag)
7 dl vand 
180 g grødris
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepaste
100 g sukker
100 g mandelsplitter
Smag til med et drys salt 

4 dl Flora Piske 31 %
30 g florsukker
20 g vaniljesukker 

Fremgangsmåde: 

Kom Flora 31%, vand, ris, sukker og vanilje i en gryde. 
Kog massen op under omrøring og lad grøden simre en ca. 35-40 min. 
Når risene er møre, træk grøden af varmen og vend mandelsplitterne i. 
Stil grøden på køl til næste dag. 
Pisk Flora piske 31% og tilsæt 20 g florsukker og vanilje ukker til skummet. Vend den piskede Flora 31% i risene. 

Kilde: Upfield 

Pyntet borddækning 

Foldet, rød serviet 

Røde bloklys 

Intet julebord uden lidt rødt eller pynt til at pryde det. Derfor har vi tilføjet et par helt basale produkter til borddækningen, foldede røde, kvalitetsservietter, som kan spare dig tid på juleopdækningen til større eller mindre selskaber.  

Herudover præsenterer vi røde bloklys, som kan bruges enten som enkel pynt i en stage eller i mere kreative dekorationer.