Frikadeller med stuvet hvidkål

Tilberedning


Frikadeller

  1. Steg panchetta sprødt, tilsæt løg/hvidløg og steg med.
  2. Rør kødet sejt med salt.
  3. Tilsæt panchetta, løg, hvidløg og persille til kødet.
  4. Rør æg og mel i kødet og tilsæt mælk til sidst.
  5. Smag til med peber og evt. mere salt.
  6. Steg frikadellerne på en pande med rigeligt smør og olie.
  7. Servér frikadellerne med stuvet hvidkål og kogte kartofler vendt i smør, løg og persille.

Tip: Vær forsigtig med salten pga. panchettaen

 

Stuvet hvidkål

  1. Blanchér hvidkålen.
  2. Smelt smør, tilsæt mel og rist det igennem.
  3. Tilsæt lun mælk og rør godt igennem, så der ikke kommer klumper.
  4. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  5. Tilsæt hvidkål og persille.

 

Ingredienser


4 personer

Frikadeller

500 g hakket kalv/flæsk

150 g pancetta fint skåret

200 g finthakket løg

2 fed hvidløg finthakket

4 æg

100 g bredbladet persille med stilk, finthakket

200 g mælk

50 g mel

salt og peber

 

Stuvet hvidkål

1 kg hvidkål skåret groft

100 g smør

1,3 l mælk

Salt, peber og muskatnød

Persille