Frikadeller med stuvet hvidkål
Tilberedning
Frikadeller
- Steg panchetta sprødt, tilsæt løg/hvidløg og steg med.
- Rør kødet sejt med salt.
- Tilsæt panchetta, løg, hvidløg og persille til kødet.
- Rør æg og mel i kødet og tilsæt mælk til sidst.
- Smag til med peber og evt. mere salt.
- Steg frikadellerne på en pande med rigeligt smør og olie.
- Servér frikadellerne med stuvet hvidkål og kogte kartofler vendt i smør, løg og persille.
Tip: Vær forsigtig med salten pga. panchettaen
Stuvet hvidkål
- Blanchér hvidkålen.
- Smelt smør, tilsæt mel og rist det igennem.
- Tilsæt lun mælk og rør godt igennem, så der ikke kommer klumper.
- Smag til med muskatnød, salt og peber.
- Tilsæt hvidkål og persille.
Ingredienser
4 personer
Frikadeller
500 g hakket kalv/flæsk
150 g pancetta fint skåret
200 g finthakket løg
2 fed hvidløg finthakket
4 æg
100 g bredbladet persille med stilk, finthakket
200 g mælk
50 g mel
salt og peber
Stuvet hvidkål
1 kg hvidkål skåret groft
100 g smør
1,3 l mælk
Salt, peber og muskatnød
Persille