Servér sprød and til Mortensaften– lidt lettere

Sprød and, søde, brunede kartofler og tyk, brun sauce er en ret, som behager manges smagsløg – derfor undrer det ikke, at danskere i høj grad besøger restauranter landet over, når kalenderen siger Mortensaften, for at smovse sig mætte i andesteg med det hele.

Mangel på hænder

Mortensaften er derfor lig travlhed i de fleste køkkener, og i en tid, hvor efterspørgslen på flere hænder er høj, giver det mening at kigge på, hvordan der på anden vis kan optimeres i køkkenerne.

Tre bud på effektivisering

Denne guide har til formål at give tre forskellige bud på, hvordan du kan effektivisere i dit køkken til Mortensaften for at spare hænder, tid, forberedelse, oprydning og rengøring med convenience-produkter, du kan finde i Dagrofa Foodservices webshop.

Spar ressourcer med convenience-produkter

Convenience-bølgen er over os, og flere og flere køkkener implementerer de klargjorte eller forarbejdede produkter i den daglige køkkendrift, og hermed er sortimentsudvalget også stigende.

Vi giver vores bud på, hvordan du kan gøre Mortensaften lidt lettere for dig og dit køkkenpersonale, inddelt i tre niveauer, alt efter hvor meget hjælp, I ønsker.

Nem Mortenaften: Lidt hjælp med enkelte tidsbesparende varer.

Nemmere Mortensaften: Lidt mere hjælp med varer, som skal let tilberedes.

Nemmest Mortensaften: Meget hjælp med varer, som blot skal lunes eller serveres.

Bliv inspireret i vores e-bog:
Hent e-bog her

’Nem’ Mortensaften

Skal det være lidt lettere i køkkenet til Mortensaften, kan du med fordel lade dig inspirere af dette niveau, vi kalder ’Nem’ Mortensaften. Det vil stadig kræve en del forberedelse i køkkenet, men indeholder forslag til klargjorte, tidsbesparende råvarer så som kartofler, som allerede er råskrællede og frisk rødkål, som er snittet. Herudover er der andefond på listen, som er klar til at kokkerere en fyldig, brun andesauce samt Amarenakirsebær til din hjemmelavede kirsebærsauce.

’Nemmere’ Mortensaften

Hvis behovet for ressourcebesparelse i køkkenet er moderat, er det oplagt at tage udgangspunkt i følgende niveau, vi kalder ’Nemmere’ Mortensaften. Som forslag finder du forkogte kartofler klar til at blive karamelliseret i din egen sukkerlage, sous vide andelår, der er perfekt møre og smagfulde, og som blot skal varmes i ovn og have sprødt skind. Herudover rødvinssaucegranulat, som blot skal udrøres med vand eller tilsættes egne smagsnuancer (smør og urter) samt risengrød, som er klar til at blive forsødet og vendt med vanilje, flødeskum og mandler, og som du i øvrigt kan sætte eget præg på.

’Nemmest’ Mortensaften

Hvis I har et ønske om at lette alle arbejdsgange i køkkenet, kan I med fordel lade jer inspirere af dette niveau, vi kalder ’Nemmest’ Mortensaften, hvor alle varer enten er klar til servering eller blot skal lunes. Den forstegte and, sauce, brunede kartofler og rødkål skal opvarmes, mens risalamande let kan serveres – naturligvis også med den færdige kirsebærsauce, der lunes efter ønske.

Bliv kunde i Dagrofa Foodservice

Vi har det bredeste sortiment - og er altid først med nye fødevaretrends

Bliv kunde