Kartoffel-porresuppe

Tilberedning


4 kuverter

Skær bacon i små tern og steg dem sprøde i gryden.

Tilsæt snittede porrer, skårede kartofler, hvidløg, og skalotteløg i gryden baconen har været i, og tilsæt fløde og hønsefond.

Lad det hele koge til det er mørt og blend det med løvstikke og comté ost.

Tilsæt vand til den rette konsistens og smag til med smør, citron saft, salt og peber.

Serveres her med, stegte kartoffeltern, brændt porre toppe, rimmet porre, løvstikke olie og sprød bacon.

Ingredienser


500 g porrer uden top

950 g bagekartofler, skrællet

85 g skalotteløg

20 g hvidløg

300 g ventreche bacon

30 g løvstikke

500 g fløde

800 g hønsefond

Ca. 1 l vand

115 g comté ost

100 g smør

½ citron