Kartoffel-porresuppe
Tilberedning
4 kuverter
Skær bacon i små tern og steg dem sprøde i gryden.
Tilsæt snittede porrer, skårede kartofler, hvidløg, og skalotteløg i gryden baconen har været i, og tilsæt fløde og hønsefond.
Lad det hele koge til det er mørt og blend det med løvstikke og comté ost.
Tilsæt vand til den rette konsistens og smag til med smør, citron saft, salt og peber.
Serveres her med, stegte kartoffeltern, brændt porre toppe, rimmet porre, løvstikke olie og sprød bacon.
Ingredienser
500 g porrer uden top
950 g bagekartofler, skrællet
85 g skalotteløg
20 g hvidløg
300 g ventreche bacon
30 g løvstikke
500 g fløde
800 g hønsefond
Ca. 1 l vand
115 g comté ost
100 g smør
½ citron