Økologisk Bryghus Rugbrød

Tilberedning


Saftigt rugbrød med økologisk skårne rugkerner med øl

Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel.

Dejtemperatur: 28-30°C

Æltetid: 15 min. langsomt

Liggetid: 30 min.

Dejvægt: 1.100 g

Form : Aluform

Hævetid: 40-45 min.

Bagetemperatur (vejl.): Sæt ind ved 250°C, faldende til 180°C. Damp ved indsætning i ovn.

Bagetid (vejl.): Ca. 55-60 min. (kernetemp. min. 96°C)

Ingredienser


Iblødsætning

Antal: ca. 10 stk. rugbrød

Lav iblødsætningen dagen før.

  • 300 g Økologiske Skårne Rugkerner (312502)
  • 250 g Økologisk Rugsur
  • 500 g Økologisk Porter/stout øl
  • 120 g Salt
  • 75 g Økologisk mørk malt
  • 20 g Økologisk gær
  • 825 g Vand
  • 100 g Iblødsætning i alt

Opskrift

  • 100 g Iblødsætning
  • 825 g Dansk Økologisk Stenformalet Rugmel (2307004)
  • 825 g Stenformalet økologisk rugsigtemel (2309004)
  • 40 g Økologisk gær
  • 400 g Vand
  • 190 g Dejvægt i alt