Økologisk Kernerugbrød
Tilberedning
Økologisk kernerugbrød med skårne rugkerner
Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel.
Dejtemperatur: 28-30°C
Æltetid: 15 min langsomt
Liggetid: 30 min.
Dejvægt: 1.100 g
Form: Fulton rugbrødsform (10x10x18)
Dekoration: Drysses med en blanding af Dansk Økologisk Stenformalet Rugmel og Stenformalet økologisk rugsigtemel
Hævetid: 50 min.
Bagetemperatur (vejl.): 250°C, faldende til 180°C. Dampes ved indsætning i ovn
Bagetid (vejl.): 60 min. (kernetemperatur mindst 96°C)
Ingredienser
Iblødsætning
Antal: 10 stk. rugbrød
Lav iblødsætningen dagen før.
- 400 g Økologiske Skårne Rugkerner (319757)
- 120 g Salt
- 275 g Økologisk Rugsur
- 300 g Vand
- 095 g Iblødsætning i alt
Opskrift
- 070 g Iblødsætning
- 825 g Dansk Økologisk Stenformalet Rugmel (2307004)
- 825 g Stenformalet økologisk rugsigtemel (211035)
- 165 g Økologisk mørk malt
- 65 g Økologisk gær
- 100 g Vand
- 070 g Dejvægt i alt