Økologisk Kernerugbrød

Tilberedning


Økologisk kernerugbrød med skårne rugkerner

Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel.

Dejtemperatur: 28-30°C

Æltetid: 15 min langsomt

Liggetid: 30 min.

Dejvægt: 1.100 g

Form: Fulton rugbrødsform (10x10x18)

Dekoration: Drysses med en blanding af Dansk Økologisk Stenformalet Rugmel og Stenformalet økologisk rugsigtemel

Hævetid: 50 min.

Bagetemperatur (vejl.): 250°C, faldende til 180°C. Dampes ved indsætning i ovn

Bagetid (vejl.): 60 min. (kernetemperatur mindst 96°C)

Ingredienser


Iblødsætning

Antal: 10 stk. rugbrød

Lav iblødsætningen dagen før.

  • 400 g Økologiske Skårne Rugkerner (319757)
  • 120 g Salt
  • 275 g Økologisk Rugsur
  • 300 g Vand
  • 095 g Iblødsætning i alt

Opskrift

  • 070 g Iblødsætning
  • 825 g Dansk Økologisk Stenformalet Rugmel (2307004)
  • 825 g Stenformalet økologisk rugsigtemel (211035)
  • 165 g Økologisk mørk malt
  • 65 g Økologisk gær
  • 100 g Vand
  • 070 g Dejvægt i alt