Økologisk Mørkt Rugbrød

Tilberedning


Klassisk opskrift på mørkt rugbrød med økologisk rugsur, som er en dehydreret rugsurdej.

Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel.

Dejtemperatur: 28-30°C

Æltetid: 10 min. langsomt

Liggetid: 30 min.

Dejvægt: 1.100 g

Form: 1.8 L. Rugbrødsform.

Hævetid: ca. 45-50 min.

Bagetemperatur (vejl.): Indsættes ved 250°C faldende til 180°C med damp.

Bagetid (vejl.): Ca. 50-55 min.

Ingredienser


Antal: 7 stk. rugbrød

  • 000 g Vand
  • 180 g Økologisk rugsur
  • 600 g Dansk Økologisk Hvedemel (325770)
  • 100 g Salt
  • 70 g Gær
  • 800 g Dansk Økologisk Stenformalet Rugmel (319758)
  • 750 g Dejvægt i alt