Økologisk Mørkt Rugbrød
Tilberedning
Klassisk opskrift på mørkt rugbrød med økologisk rugsur, som er en dehydreret rugsurdej.
Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel.
Dejtemperatur: 28-30°C
Æltetid: 10 min. langsomt
Liggetid: 30 min.
Dejvægt: 1.100 g
Form: 1.8 L. Rugbrødsform.
Hævetid: ca. 45-50 min.
Bagetemperatur (vejl.): Indsættes ved 250°C faldende til 180°C med damp.
Bagetid (vejl.): Ca. 50-55 min.
Ingredienser
Antal: 7 stk. rugbrød
- 000 g Vand
- 180 g Økologisk rugsur
- 600 g Dansk Økologisk Hvedemel (325770)
- 100 g Salt
- 70 g Gær
- 800 g Dansk Økologisk Stenformalet Rugmel (319758)
- 750 g Dejvægt i alt