Økologisk softkernerugbrød 100/0

Tilberedning


Kernerigt og lækkert rugbrød med hørfrø, solsikkekerner og poppede durumkerner, der bidrager til at brødet holder sin saftighed og holder sig frisk i flere dage. Bagt på helblandingen Økologisk Softkernerugbrød 100/0.

Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel.

Dejtemperatur: 28-30°

Æltetid: 20 min. langsomt

Liggetid: 30 min

Dejvægt: Rugbrød: 1.400 g. Rugbrødssandwich: 400 g.

Form: Rugbrød: 10 x 10 x 30 form (3 l.). Rugbrødssandwich: Rund form med en diameter på 20 cm – 4 stk. markeres med dejskraber.

Dekoration: Glat og drys med sesamfrø

Opslåning: Dejen vendes i sesam, inden den kommer i formen

Hævetid: 50 min.

Bagetemperatur (vejl.): Bageriovn: 250°C, faldende til 180°C. Damp ved indsætning. Gastroovn: 230°C, faldende til 170°C. Damp ved indsætning

Bagetid (vejl.): Rugbrød: 50 min. (kernetemp. 94°C) (vejledende).
Rugbrødssandwich: 20 min.

Ingredienser


Antal: ca. 15 rugbrød eller ca. 55 rugbrødssandwich

  • 500 g Økologisk Softkernerugbrød 100/0 (39419)
  • 120 g Økologisk gær (60 g Økologisk tørgær)
  • 500 g Vand
  • 120 g Dejvægt i alt