Økologisk solsikkerugbrød

Tilberedning


Økologisk, smagfuldt rugbrød med synlige solsikkekerner, der giver en saftig krumme.

Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel

Dejtemperatur: 28-30°C

Æltetid: 10 min. Langsomt

Liggetid: 30 min.

Dejvægt: 1.100 g

Form: Aluform

Dekoration: Solsikkekerner

Hævetid: ca. 45-55 min.

Bagetemperatur (vejl.): Indsættes ved 250°C faldende til 180°C med damp.

Bagetid (vejl.): ca. 55 min.

Ingredienser


Iblødsætning

Sættes i blød dagen før.

  • 900 g Danske Skårne rugkerner NaturAks (233619)
  • 500 g Økologiske hørfrø
  • 400 g Økologiske solsikkekerner
  • 100 g Økologisk rug-tørsur
  • 800 g Vand
  • 700 g Dejvægt i alt

Opskrift

  • 700 g Iblødsætning
  • 000 g Halvsigtet Rugmel NaturAks (2313005)
  • 500 g Dansk Rugmel, NaturAks (2304004)
  • 165 g Salt
  • 200 g Valsesauer NaturAks (9024004)
  • 600 g Elephant Hvedemel (2400004)
  • 105 g Gær
  • 3,200 g Vand
  • 470 g Dejvægt i alt