Økologisk Rugbrødsknækbrød

Tilberedning


Lav sprøde rug-knækbrød af overskudsrugbrød. Perfekt som en snack til mødeforplejning eller til frokostbuffeten. 

Rugbrødet skæres i grove stykker og koges i vandet ved svag varme i 15 min. under låg. 

Herefter blendes massen til en blød grød i en foodprocessor. 

Knækbrødsmassen smøres nu helt tyndt ud på bagepapir og drysses med flagesalt efter smag. 

Knækbrødene tørres i ovnen ved 100°C, indtil de er helt sprøde, det tager ca. 75 min. 

De sprøde og afkølede knækbrød brydes i store flager og serveres som snacks eller i brødkurven til en god frokost. 

 

Ingredienser


1.400 g Økologisk rugbrød (brug gerne endeskiver eller brød der er tørt) 

2.800 g vand 

Overskudssurdej* 

Flagesalt

 

*Hvis du af og til bager med surdej, kender du sikkert problematikken med surdej, der bliver tilovers efter hver opfriskning. Din overskudssurdej kan du med fordel blande i den bløde knækbrødsmasse for at få endnu flere nuancer i smagen.