Økologisk Surdejsbrød med fuldkorn
Tilberedning
Lækkert rustikt surdejsbrød bagt på Økologisk Powerhvede fuldkornsmel og Øko basis hvedesur. Du får et flot resultat og et brød med en flot saftig krumme. Denne opskrift er med 17 procent fuldkorn, men der kan sagtens skrues mere op for fuldkornsmelet og ned for det almindelige hvedemel.
Hæld alle ingredienser i æltekar el. rørekedel med dejkrog, tilbage hold140 g salt.
Ælt dejen 8 min. Langsomt, 4 min. mellem hastighed, tilsæt 140 g salt de sidste 2 min. af æltetiden. Dejtemperatur skal være ca. 25-27°C.
Lad dejen hvilke 15 min. som dej, 15 min i virk. Afvej brød til 700 g og dekorer med Økologisk rugmel.
Lad brødene hæve 45-50 min.
Bagetemperatur (vejl):
Stikovn: Indsættes ved 230°C, damp efter 2 min. og temperatur sænkes til 210°C. Gastroovn: Indsættes ved 210°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 170°C
Herdovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperatur sænkes til 230°C.
Bagetid (vejl.):
30 min. + 5 min. med åbent spjæld.
Ingredienser
3.500 g Dansk Økologisk Hvedemel
1.500 g Dansk Økologisk PowerHvede Fuldkornshvedemel
500 g Øko Basis Hvedesur
80 g Økologisk gær (tørgær 40 g.)
140 g Salt (tilsættes de sidst 2 min. af æltetid)
3.700 g Vand
9.240 g Dejvægt i alt