Økologiske fastelavnsboller

Tilberedning


12 stk. eller 20 miniature

Vaniljecreme

1.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker, æggeblommer, mælk og majsstivelse sammen i en gryde, og pisk det godt sammen. Bring vaniljecremen langsomt i kog under konstant piskning. Kog cremen i 2-3 minutter, til den tykner.

2.
Hæld cremen i en skål, og dæk overfladen med husholdningsfilm, så den rører helt ned på cremen og derved ikke danner skind. Sæt cremen på køl, til den er helt kold. Kassér vaniljestangen, når cremen er kølet af.

Marcipanremonce

3.
Riv marcipan groft på et rivejern. Rør det sammen med smør og sukker i en skål.

Gærdej

4.
Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Tilsæt sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt og æg, og rør det sammen. Tilsæt blødt smør og hvedemel, og ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig – tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Læg dejen i en skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 8 timer.

5.
Tag skålen med dej ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til ca. ½ cm’s tykkelse. Skær dejen ud i firkanter, der måler 10 x 10 cm.

6.
Læg 1 spsk. vaniljecreme og 1 spsk. remonce på midten af hver firkant.

7.
Fold de 4 hjørner på hver dejfirkant ind over cremen, så de overlapper hinanden.

8.
Tryk sammenføjningerne godt sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Form dem forsigtigt til boller ved at folde de lukkede hjørner ind mod midten, og læg dem med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.

9.
Tænd ovnen på 200°. Bag bollerne i den varme ovn i 15 minutter, til de er flot gyldne. Afkøl dem på en rist.

Glasur med eller uden chokolade

10.
Rør din yndlingsglasur og kom det på en afkølet bolle. Pynt lige efter med blomster eller krymmel, nødder eller hvad du ønsker.

Ingredienser


25 g økologisk frisk gær
1½ dl økologisk sødmælk
25 g økologisk rørsukker
1 tsk. økologisk vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme
¾ tsk salt
2 økologiske Grøn Fokus slotsæg
100 g økologisk blødt smør
475 g Grøn Fokus ølandshvedemel
½ æg til pensling

Vaniljecreme
1 økologisk vaniljestang
50 g økologisk rørsukker
3 økologiske Grøn Fokus slotsæggeblommer
3 dl økologisk sødmælk
25 g økologisk majsstivelse (maizena)

Marcipan remonce
75 g økologisk marcipan
75 g økologisk rørsukker
75 g økologisk saltet smør (blødt)

Chokoladeglasur
75 g økologisk mørk chokolade
1 tsk. økologisk  smør smeltet
Vand og flormelis

Naturlige farvede glasur
Flormelis og smoothies eller frugtsaft giver de fineste farver og naturlig smag

Pynt
Tørrede blomster eller spiselige blomster