Økologiske Semlor med bær, fløde og marcipan
Tilberedning
Hævetid: ca. 1 time og 30 min.
Bagetid: ca. 10 min.
Fryse-egnede uden fyld
Rør gær ud i mælken og ægget. Tilsæt smør, sukker, kardemomme og salt. Tilsæt gradvist hvedemelet.
Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve ca. 30 min. til dobbeltstørrelse.
Del dejen op i 10/20 stykker. Form og rul bollerne runde og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
Lad bollerne hæve til dobbeltstørrelse ca. 1 time afhængigt af, hvor lunt der er i køkkenet.
Pensl bollerne med æg. Bag dem i ca. 8–12 min. 220 °c varm ovn. Lad bollerne blive gyldne. Lad dem køle af på en bagerist Når bollerne er afkølet, skæres et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel.
Fordel marcipan og grofthakkede mandler i bunden af bollerne.
Pisk fløde og vaniljekorn til skum og smag til med flormelis.
Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernespids og sæt en krans på hver bolle. Man kan også lægge flødeskummet på med en ske.
Læg låget tilbage på hver bolle og drys flormelis hen over bollerne igennem en si.
Tip: Denne skønne svenske specialitet er kommet til Danmark og er fremragende med friske bær og lækre kompotter. Tænk evt. rester kan omformes til køkkenets personlighed/ overskud / guld
Juleversion: Bag syltede frugter i bollen og kom rom/rosin/appelsin i marcipanfyldet.
Ingredienser
25 g økologisk frisk gær
2 dl økologisk sødmælk
1 økologisk Grøn fokus slots æg
75 g økologisk smør (smeltet eller meget blødt )
75 g økologisk rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
¼ tsk fint salt
400 g økologisk Grøn fokus hvedemel eller ølandshvedemel
Pensling
1 lille økologisk Grøn Fokus slots æg (sammenpisket)
Fyld
100 g økologisk marcipan (groft revet)
80 g økologiske mandler med hinde
4 dl økologisk piskefløde
2-3 spsk. økologisk flormelis
Korn af 1 stang økologisk vanilje
Drys
Økologisk flormelis