Oksefond

Et uundværligt produkt i det moderne køkken, som rammer perfekt ned i krydsfeltet mellem convenience, som sparer på mandetimerne, og smagfuld kvalitet, som vi ved, er afgørende ude i køkkenerne.

  • Kogt på de gode okseben fra Grambogård

  • Brug fonden, når der skal laves suppe

  • Reducér den ind med rødvin og balsamico, når der skal laves sauce

  • Tilsæt fonden, når der skal braiseres kød eller glaseres rodfrugter

For hver produceret liter af dette produkt undgås spild af 1,2 kg okseben. Læs mere her: LINK

Køb Oksefond her!

Webshop  
Oksefond

Opskrift: Glaserede rodfrugter med oksefond

Tilberedning


Sæt ovnen til 180 grader, varmluft.

Skræl og soignér alle rodfrugterne.

Skær dem i rustikke stykker, alle i nogenlunde samme størrelse, så tilberedningstiden er nogenlunde ens.

Læg dem i en bradepande eller et ildfast fad, sammen med en knold hvidløg, som du vrider ud over rodfrugterne, sammen med frisk timian, laurbær og et godt drys flagesalt og friskkværnet peber.

Kog fonden op, hæld den over rodfrugterne, og sæt fadet i ovnen.

Efter 30 minutter, tjekker du om rodfrugterne er blevet møre.

Hvis nej, tjekker du hvert 5. minut.

Hvis ja, tages fadet ud af ovnen, og fonden sigtes op i en kasserolle og monteres gerne med lidt koldt smør, inden fonden hældes over rodfrugterne lige inden servering.

Tip: Servér rodfrugterne til en helstegt svinenakke, braiseret oksebryst eller til friskgrillede lammekoteletter.

Ingredienser


4 kuverter

 

5 dl Oksefond fra Grambogård | REDUCED

100 g Gulerødder

100 g Pastinak

100 g Spæde løg

100 g Knoldselleri

1 stk. Hvidløg

20 g Laurbærblade

1 bdt. Frisk timian