Oksefond
Et uundværligt produkt i det moderne køkken, som rammer perfekt ned i krydsfeltet mellem convenience, som sparer på mandetimerne, og smagfuld kvalitet, som vi ved, er afgørende ude i køkkenerne.
Kogt på de gode okseben fra Grambogård
Brug fonden, når der skal laves suppe
Reducér den ind med rødvin og balsamico, når der skal laves sauce
Tilsæt fonden, når der skal braiseres kød eller glaseres rodfrugter
For hver produceret liter af dette produkt undgås spild af 1,2 kg okseben. Læs mere her: LINK
Køb Oksefond her!
Webshop
Opskrift: Glaserede rodfrugter med oksefond
Tilberedning
Sæt ovnen til 180 grader, varmluft.
Skræl og soignér alle rodfrugterne.
Skær dem i rustikke stykker, alle i nogenlunde samme størrelse, så tilberedningstiden er nogenlunde ens.
Læg dem i en bradepande eller et ildfast fad, sammen med en knold hvidløg, som du vrider ud over rodfrugterne, sammen med frisk timian, laurbær og et godt drys flagesalt og friskkværnet peber.
Kog fonden op, hæld den over rodfrugterne, og sæt fadet i ovnen.
Efter 30 minutter, tjekker du om rodfrugterne er blevet møre.
Hvis nej, tjekker du hvert 5. minut.
Hvis ja, tages fadet ud af ovnen, og fonden sigtes op i en kasserolle og monteres gerne med lidt koldt smør, inden fonden hældes over rodfrugterne lige inden servering.
Tip: Servér rodfrugterne til en helstegt svinenakke, braiseret oksebryst eller til friskgrillede lammekoteletter.
Ingredienser
4 kuverter
5 dl Oksefond fra Grambogård | REDUCED
100 g Gulerødder
100 g Pastinak
100 g Spæde løg
100 g Knoldselleri
1 stk. Hvidløg
20 g Laurbærblade
1 bdt. Frisk timian