Oldemors brunkager
Tilberedning
Smør, sukker og sirup bringes i kog.
Når det er kølet ned til man kan have fingrene i blandes følgende i:
Krydderier, mandler, pistaciekerner, sukat og potaske.
Tilsæt til sidst sigtet mel.
Dejen æltes godt sammen og trilles i tykke ruller, som pakkes ind i bagepapir og lægges på frys 2 timer.
Skæres i tyndeskiver og bages i en forvarmet ovn ved 180°C i 5-10 minutter.
Tip: Kagerne flyder lidt ud. Fordel de bagte kager på en rist, når de kommer ud af ovnen til de kølet ned, så forbliver de sprøde hele julen.
Fotocredit: Martin Kauffmann
Ingredienser
Ca. 100 stk.
250 g smør
250 g sukker
250 g mørk sirup
500 g mel
100 g smuttede mandler
50 g usaltet pistacie kerner
200 g sukat i tern
10 g potaske
10 g kanel
7g stødt ingefær
5g stødt nellike
5g stødt allehånde