Oldemors brunkager

Tilberedning


Smør, sukker og sirup bringes i kog.  

Når det er kølet ned til man kan have fingrene i blandes følgende i: 

Krydderier, mandler, pistaciekerner, sukat og potaske. 

Tilsæt til sidst sigtet mel.  

Dejen æltes godt sammen og trilles i tykke ruller, som pakkes ind i bagepapir og lægges på frys 2 timer. 

Skæres i tyndeskiver og bages i en forvarmet ovn ved 180°C i 5-10 minutter. 

Tip: Kagerne flyder lidt ud. Fordel de bagte kager på en rist, når de kommer ud af ovnen til de kølet ned, så forbliver de sprøde hele julen. 


Fotocredit: Martin Kauffmann

Ingredienser


Ca. 100 stk.

250 g smør 

250 g sukker 

250 g mørk sirup 

500 g mel 

100 g smuttede mandler 

50 g usaltet pistacie kerner 

200 g sukat i tern 

10 g potaske 

10 g kanel 

7g stødt ingefær 

5g stødt nellike 

5g stødt allehånde