Opskrift: Æbledessert med kompot og fløde

Opskrift: Æbledessert med kompot og fløde

Tilberedning


Æblekompot:

Skrab vaniljekornen ud af vaniljestængerne og kom dem i en gryde med honning, sukker og øl.

Varm det hele op til kogepunktet og reducér væsken ca. 20%.

Skræl æblerne, skær dem i den ønskede størrelse og tilsæt til den varme gryde.

Vend kompotten stiller og roligt rundt, så æblerne holder formen, og lad dem koge i 5-10 minutter alt efter hvilken sort, du bruger, samt hvilken konsistens, du ønsker.

Når kompotten er nedkølet en smule kan du smage til med salt, øl og eddike.

 

Æbledessert:

Læg kagerester i bunden af en glasskål eller en kokotte, så det fylder ca. en tredjedel.

Kom herefter kompotten på og top med let pisket fløde, creme fraiche eller creme anglaise.

Pynt eventuelt med spiselige blomster eller lette krydderurter efter sæson.

Ingredienser


Æblekompot:

12 personer

  • 10 danske æbler gerne syrlige og friske æbler. (Fx Elstar eller Holsteiner Cox)
  • 200g Special øl efter smag – gerne en lys og syrlig øl med god humle smag.
  • 50 g Dansk honning
  • 5 g Æbleeddike
  • ½ stang vanilje korn og stang
  • 100 g sukker
  • 1 nip havsalt
  • 1 gren frisk timian svarende til 2 tsk.

 

Æbledessert: 

  • Rester fra evt. bagt chokoladekage eller anden forholdsvis fast kage
  • Kompot som ovenstående
  • Let pisket fløde, creme fraiche eller creme anglaise

 

TIP!

Husk at variere din kompot efter sæsonens allerbedste æbler, så du får lige præcis den sødme, syre eller fasthed, du ønsker.

 

Du kan også servere kompotten på fx en yoghurt med granola, eller skru ned for sukkeret og op for salt og syre og servér den til vildtretter og svinekød.

Udforsk råvarer i webshoppen

Køb Grøn Fokus!   Køb Frugt og grønt i sæson!