Opskrift: Ærteburger med urtemayo og grønne tomater

Opskrift: Ærteburger med urtemayo og grønne tomater

Tilberedning


Bælg og blanchér ærterne.  

Sautér skalotteløg og hvidløg.  

Hak persille fint og skær brød i tern. 

Saml alle ingredienser i en foodprocessor, og blitz det til en grov fars.  

Prøvesteg farsen – Smag evt. til med mere salt eller mere hvedemel for en fastere fars.  

Steg ærtebøfferne ved svag varme. 

 

Samling:  

Vend ny bælgede rå ærter med urtemayo, ligesom en italiensk salat, og smør både top og bund af bollen med urtemayoen.  

Top med ærtebøf, lækre grønne tomater og et drys salt.  

Nu er du klar til at sætte ærteburgeren som et vegetarisk alternativ på den perfekte burgermenu.  

 

Tip!  

Du kan tage farsen i alle mulige smagsretninger.  

Tilsæt fx fennikelfrø og timian for at lede farsen i en italiensk smagsretning, eller tilsæt en god håndfuld friskhakket estragon for et mere fransk smagsudtryk.  

Ingredienser


  • 200 g nye ærter 
  • 200 g røde linser, kogt  
  • 100 g daggammelt brød 
  • 1 æg 
  • 1 skalotteløg  
  • 1 fed hvidløg  
  • 10 g persille  
  • 20 g hvedemel  
  • Salt  

 

Tilbehør:  

  • 4 burgerboller 
  • Grønne tomater 
  • Salat 
  • Nye ærter 
  • Urtemayo (Find opskriften i vores veganske kogebog HER)

Skal det gå hurtigt?

Se vores store udvalg af lækre plantebaserede bøffer her!

Find i webshop