En klassiker, du ikke kommer til at fortryde at have på rygraden. En planteudgave af den højtelskede sildeanretning, men den gør sig godt hele året. Denne version er en grundopskrift på en plantesild lavet af auberginer. Den bliver bagt al dente og herefter syltet. Du kan derfor preppe dine plantesild når auberginesæsonen ruller ind over os fra august måned.

Aubersilden kan anrettes lige præcis, som du ville gøre det med den klassiske sennepssild, den stegte sild eller som i denne opskrift, karrysilden.

Opskrift: Aubersild med karrysalat

Tilberedning


Skær auberginen i fileter på langs ved at flække auberginen og skær i både, hvor ryggen bliver ca. 2 cm tykke. Du kan også skære dem i bidder, hvis du er mere til det ”look” – vi foretrækker fileten, fordi det får en bedre afbagning på auberginen på denne måde og får et slutprodukt, som kan bruges på mange forskellige måder.

Vend fileterne i olie, salt og peber og bag til al dente i ovnen med ryggen ned af ved 250°C i 12 min.  De skal blive let gyldne, være al dente udenpå og ikke være tørre nogle steder. Lad dem køle ned.

Kog eddikelagen op med alle ingredienser og lad den køle af.

Kom det hele i en beholder og lad det trække mindst 1 dag før brug.

Når du er klar til at anrette, vender du de syltede aubersild rundt i karrysalaten, anretter som vanligt på skønt rugbrød, og topper det hele med rødløgsringe, karse og kapers.

Ingredienser


4 pers.

2 ½ dl Eddike

1 dl Sukker

1 tsk. Salt

2 ½ dl Vand

2 Laurbærblade

⅓ tsk. Hel sort peber

⅓      tsk   Dildfrø

Holdbarhed

Holder sig i flere måneder på køl i en lufttæt beholder. Ligesom en hvilken som helst anden syltevare.

Tip!

Du kan bruge den syltede aubergine som hovedelement til en vegansk/vegetarisk salat også.

Tilberedning


Bland alle ingredienser til dressingen, det er altid godt at kalkulere med en trækketid på dressinger, så lav den i god tid gerne dagen før.

Skær frisk æble og løg i små fine tern og vend i dressingen inden servering.

 

Du bestemmer konsistensen af din dressing, ved at fortynde med lidt plantemælk.

2½ dl creme fraiche til ½ dl mælk bliver en rimelig tyk, men dog flydende konsistens.

1½ dl creme fraiche og 1½ dl plantemælk giver en tyndere konsistens.

Ingredienser


Ca. 3 dl

225 g Plantemayo

1 spsk. Rørsukker/agavesirup

1-2 spsk. Karry Madras

1 tsk. Gurkemeje

½ Æble i tern

1 Skalotteløg i tern

Smag til med salt

Holdbarhed

ca. 5 dage på køl

Tip!

Karrysalats aller bedste wingman er Aubersilden!