
Opskrift: Brændende Tæmpeh kærlighed
Tilberedning
Tæmpeh kærlighed:
Rist hvidløg i sesamolie i cirka et minut og tilsæt dernæst røget paprika og sesamfrø.
Tilsæt den hakkede tæmpeh og steg den i ca. 5 minutter, indtil den er sprød og gylden.
Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber, og justér syren med eddike eller citronsaft.
Drys til sidst med hakket løvstikke eller persille efter behag.
Stil til side og varm igen inde servering oven på mosen.
Kartoffel- og majroemos:
Skær bagekartofler og majroer i mindre stykker og kog, indtil de er helt møre.
Hæld vandet fra, lun mælken og skær smøret i små tern.
Mos kartofler og majroer med et piskeris eller en kartoffelmoser.
Tilsæt mælk og tern af smør og mos, indtil konsistensen er blød og jævn.
Smag til med salt og peber.
Opvarm tæmpeh kærligheden, fordel den over mosen, og servér eventuelt med rugbrød og grov sennep til.
Ingredienser
10 kuverter
Tæmpeh kærlighed:
600 g røget tæmpeh, grofthakket
300 g løg, grofthakket
30 g røget paprika
75 g sesamfrø
50 g hvidløg, finthakket
50 g æbleeddike el. citronsaft
Hakket løvstikke eller persille
Salt og peber til tilsmagning
Kartoffel- og majroemos:
1500 g bagekartofler
500 g majroer
300 g sødmælk el. plantedrik, usødet
150 g smør eller god olivenolie