Opskrift: Brændende Tæmpeh kærlighed

Opskrift: Brændende Tæmpeh kærlighed

Tilberedning


Tæmpeh kærlighed: 

Rist hvidløg i sesamolie i cirka et minut og tilsæt dernæst røget paprika og sesamfrø.

Tilsæt den hakkede tæmpeh og steg den i ca. 5 minutter, indtil den er sprød og gylden.

Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber, og justér syren med eddike eller citronsaft.

Drys til sidst med hakket løvstikke eller persille efter behag.

Stil til side og varm igen inde servering oven på mosen.

 

Kartoffel- og majroemos:

Skær bagekartofler og majroer i mindre stykker og kog, indtil de er helt møre.

Hæld vandet fra, lun mælken og skær smøret i små tern.

Mos kartofler og majroer med et piskeris eller en kartoffelmoser.

Tilsæt mælk og tern af smør og mos, indtil konsistensen er blød og jævn.

Smag til med salt og peber.

Opvarm tæmpeh kærligheden, fordel den over mosen, og servér eventuelt med rugbrød og grov sennep til.

 

Ingredienser


10 kuverter

 

Tæmpeh kærlighed: 

600 g røget tæmpeh, grofthakket

300 g løg, grofthakket

30 g røget paprika

75 g sesamfrø

50 g hvidløg, finthakket

50 g æbleeddike el. citronsaft

Hakket løvstikke eller persille

Salt og peber til tilsmagning

 

Kartoffel- og majroemos:

1500 g bagekartofler

500 g majroer

300 g sødmælk el. plantedrik, usødet

150 g smør eller god olivenolie

Find tæmpeh i webshoppen her!

Køb her!   

Læs mere om Foodture og drengene bag det revolutionerende Tæmpeh her!

Det gode fermenteringshåndværk

Intens umamismag med bælgfrugter uden bøvl