Opskrift: Bryst af gråand

Tilberedning


Andebrysterne brunes af på en varm pande. Krydres godt med salt og peber. Sættes i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter. Tages herefter ud og hviler indtil servering. 

Kog en syltelage på eddike, sukker og diverse krydderier. Tilsæt små tern af æble. Lad dem trække indtil servering. 

Sæt en gryde over med 3 dl. planteolie. Når gryden når op 180 grader, dumpes 6-8 chips af kartoffel i olien. Rør konstant i olien og tag chipsene op når de er gyldne. Lægges på fedtsugene papir og krydres med salt. 

Halvér græskaret. Fjern kernerne. Den ene halvdel skæres i både, smøres med olie, krydres med salt og peber, og sættes i ovnen ved 170 grader i ca. 20 minutter. 

Den anden halvdel af græskaret skæres i chunks, kommes i en gryde, dækkes med vand og koges helt møre. Al vandet sigtes fra og hældes på en blender. Tilsæt salt, peber, koldt smør og en sjat fløde. Blendes hurtigt sammen. 

Saucen varmes op, reduceres en smule, og monteres med 25 g usaltet, koldt smør. Sættes til side indtil anretning. 

Halvér andebrystet ned igennem på langs. Anrettes med et god klat hokkaidopuré, en kløft af den bagte græskar, tern af æble.  

Hertil et par spiseskeer glace, og til slut pynt af med kartoffelchips og diverse krydderurter. 

Ingredienser


4 kuverter

  • 800 g bryst af gråand
  • 1 stk. hokkaido
  • 100 g tynde chips af middagskartoffel
  • 3 dl demi glace
  • 1 stk. æble
  • Diverse urter
  • Basis: olie, salt peber, eddike. sukker, krydderier, usaltet smør, fløde, planteolie, olivenolie
Opskrift: Bryst af gråand