Opskrift: Cheesecake med lemoncurd

Opskrift: Cheesecake med lemoncurd

Tilberedning


Lemon curd:

Start med at lave din lemon curd. Den skal stå på køl før brug.

Riv skallen fint fra 0,5 citron og pres de øvrige citroner indtil, at du har 1,50 dl citronsaft.

Kom citronsaft- og skal, sukker og æg sammen i en kasserolle, pisk og varm det op under konstant omrøring til det rammer 65 °C – brug et termometer til at holde styr på temperaturen.

Kom løbende smør i, mens der piskes konstant til cremen tykner. Temperaturen må ikke overskride 80 °C.

Klargør og skold et patentglas. Sigt cremen mens du hælder den på glas.

Sæt cremen i køleskabet og lad den køle helt ned inden brug.

 

Bund:

Start med at smelte smørret ved lav varme.

Kom digestivekiks i en frysepose og knus dem fint. Hæld de knuste kiks i en skål. Tilsæt lakridspulver og smør. Rør det hele godt sammen.

Anvend en springform i størrelse Ø18, beklæd den eventuelt med kageplast. Fordel kiksemassen i bunden af springformen og sæt den nu på køl i 10 minutter.

 

Flødeostcreme:

Læg husblas i blød i koldt vand.

Pisk derefter piskefløde, citronskal og sukker let sammen – pas på med ikke at piske for længe, så det bliver helt stift.

Tag husblassen op af vandet og klem vandet ud. Smelt det i en gryde ved lav varme med sammen med citronsaften.

Tag en lille del af citronflødeskummet og vend det sammen med den smeltede husblas. Vend husblassen i resten af den piskede fløde hurtigt, så husblassen ikke skiller.

Tilsæt til sidst lakridspulver og flødeost. Vend forsigtigt massen rundt med en dejskraber.

Fordel forsigtigt cremen i din beklædte springform og glat overfladen. Kagen stilles på frys i min. 30 minutter, men gerne flere timer.

 

Servering:

Før servering fordeles lemon curd over kagen og den pyntes med spiselige blomster.

Ingredienser


1 cheesecake, 10-12 stykker

 

Lemon curd:

  • 3 øko citroner
  • 3 DAVA æg
  • 200 g sukker
  • 100 g smør

Bund:

  • 100 g smør
  • 200 g digestive kiks
  • 1 spsk. rå lakridspulver

Flødeostcreme:

  • 3 blade husblas
  • 400 g naturel flødeost eller mascarpone
  • 1 citron, skal og saft heraf
  • 75 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk rå lakridspulver

Pynt:

  • Spiselige blomster

Find opskriften og brug avanceberegneren

Kom til webshop her!